Продължават арестите на жени в Бургас заради наркотици

Продължават арестите на жени в Бургас заради наркотици - E-Burgas.com

Бум на санкционирани велосипедисти

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани четирима мъже и три жени – 20 годишна жена от Рудозем, общ. Смолян, 36 годишна бургазлийка и 46 годишна жена от Черноморец. Образувани са пет бързи производства и две преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас. Неутрализирана е една оранжерия за отглеждане на канабисови растения.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

- 20 годишна жена от Рудозем, общ. Смолян, която на 20.05.т.г. около 19.40 ч. е била проверена, като пътуваща в л.а. «Алфа Ромео 159», с благоевградска регистрация от служители на Районно управление – Поморие. Жената е придружавана от двама младежи / на 17 и 20 години/. При извършения личен обиск в нея са открити и иззети : плик със суха зелена тревна маса / канабис/, три свивки с бяло прахообразно вещество / амфетамин/ и кафеникаво топче с неправилна форма, реагирало при направения полеви наркотест на хашиш. 20 годишна жена е задържана за срок до 24 часа в Районно управление - Поморие. По случая е образувано бързо производство.

- 29 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който е проверен от служители на Пето Районно управление - Бургас около 15.20 ч. на 20.05.т.г. в района на училище "Васил Априлов" - намерении и иззети са : кутийка и множество торбички с бяло кристалобразно вещество / метамфетамин/ с общо тегло около 15 гр. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо пет случаи. Водачите са на възраст от 19 до 43 години. Трима от водачите / на 26, 27 и 28 години/ шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, един 19 годишен мъж от Свети влас шофирал л.а. „Сеат Ибиза”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис и метамфетамин и един 43 годишен мъж от бургаския квартал „Горно Езерово” шофирал л.а. „Опел Астра”, с бургаска регистрация, след употреба на метамфетамин.

В четири случая водачи на автомобили отказали да бъде тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 735 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са четирима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 16 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 16 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани четири водачи. 

Свързани статии
42-годишен криминоген от "Меден рудник'' загази здраво Акция на полицията в домовете на бургаски дилъри 2 години и 10 месеца пандиз за дилър в Слънчев бряг Тежки дни очакват Христо и Георги, които опитаха пренесат наркотици в Турция Хванаха бургаски криминоген с подвижна лаборатория за наркотици (Снимки) Бразилец кацна на Летище София с 2 кг. кокаин в куфара си (видео) Хванаха поредния готвач на пико в Бургас Сдружение разкри тревожна тенденция: Все по-малки деца посягат към наркотици Колумбия задържа кокаин за 75 млн. долара, бил предназначен за България (видео) Бургаският съд наложи най-тежката мярка на местен дилър
Тагове
арести наркотици
Коментари

Още от последните новини