Продължава броенето на гласовете

Продължава броенето на гласовете - E-Burgas.com

Районните избирателни комисии продължават да предават изборните книжа и протоколи от вота в неделя на Централната избирателна комисия.

Очаква се процесът да приключи скоро, след като това направят и последните четири районни комисии - тези от Русе, Софийска област, Стара Загора и Шумен - които са заявили, че ще изпратят книжата днес, съобщи БНР.

ЦИК ще въведе повторно данните от протоколите за проверка, след което ще се отстраняват несъответствията. След това ще бъдат обявени окончателните резултати от гласуването и разпределението на мандатите между 6-те партии и коалиции, прескочили 4-процентната бариера. Крайният законов срок за това е четвъртък.


 

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Създават спецзвено за престъпления срещу животните и природата Търсят гледач на животни за приюта в Поморие Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Мъж получи условна присъда за търговия с вот Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас
Тагове
избори машини вот
Коментари

Още от последните новини