Част от българите на ферибота вече пътуват към България

Част от българите на ферибота вече пътуват към България - E-Burgas.com
БГНЕС

36-мата шофьори от голяма пловдивска транспортна фирма, които бяха спасени от ферибота вече пътуват към България с автобус от Игуменица. Транспортът е осигурен от техния работодател, показа БНТ. Българският консул в Солун е гарантирал, че всички, които са останали без документи ще могат безпроблемно да минат границата.

Последният изваден от горящия ферибот българин е Алекси Пенев, на 64 години. Той прекара повече от 10 часа заедно с турски шофьор на тир в помещение в задната част на кораба, до което достъпът е бил невъзможен заради пламъците. Спасителите стигат до него благодарение на информацията, която им подават от българска страна.

"Ние до последно държахме връзка с него по телефона и той казва колегата се предаде, явно е било наистина много страшно. Били в помещение, в което влиза въздух отвън, чист, самите власти предприеха обливане с вода, за да понижат температурата и те бяха се притеснили, че влиза вода при тях, мислеха че корабът потъва, но добре че държахме връзка с шофьора и го информирахме какво се прави", заяви Илиан Филипов, собственик на транспортна фирма.

В момента мъжът е настанен в болница. От фирмата ще подсигурят психолог, който да работи с пострадалите. Един от шофьорите разказа за БНТ, че са изплашени от преживяното. Благодарни са на екипажа, който не е допуснал никаква паника на борда.

"Около 30-40 минути цялата процедура и това е благодарение на екипажа, които работиха бързо, не допуснаха никаква паника и хаос, благодарение на тях сме живи и здрави", разказа Румен Чолаков, шофьор.

Хората, които са останали без документи, ще минат границата с билета си от ферибота. В социалните мрежи се появиха снимки на български граждани, които са издирват от техните близки.

Свързани статии
Общината търси корабен механик за кораба "Бургус" Дете почина след падане от петия етаж в Бургас Приготвят кораба "Царевна" за изтегляне по вода От днес българските пристанища са затворени за руски кораби Надежда за българските моряци в Мариупол МО отрече твърдения, че кораб с българи е бил взривен в Украйна Търсят кръв за детето, ударено от волтова дъга в Бургас Мъж почина докато чака на опашка пред хипермаркет в Бургас Състоянието на момчето, поразено от волтова дъга, е критично Заспиване на вахтения е причинило засядането на Вера Су
Тагове
ферибот кораб инцидент
Коментари

Още от последните новини