Премиерът обсъжда с общините взаимодействието с местната власт

Премиерът обсъжда с общините взаимодействието с местната власт  - E-Burgas.com

Служебният премиер Стефан Янев прие на среща в Министерския съвет представители на ръководството на Националното сдружение на общините в Република България.

„Надявам се да търсим работещи решения, които да са в интерес на всички български граждани“, обяви преди началото на разговорите министър-председателят и призова за търсене на „общи решения“ по дневния ред, цитиран от БНТ.

На срещата ще бъде обсъдено развитието на българските общини и въпроси, касаещи взаимодействието на централната и местната власт.

В разговора участват също заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, както и представители на Министерството на финансите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на вътрешните работи и Министерството на икономиката.

Резултатите от срещата ще бъдат обобщени на брифинг по-късно през деня.

Свързани статии
Стефан Янев учредява партията си "Български възход" Стефан Янев обяви политическия си проект, учредяват "Български възход" на 5 май Бургаски депутати: Общините имат нужда от подкрепа за проектите си Стефан Янев: Дипломацията не дава резултат Държавата ще финансира общините по нов модел и с 8,3 млрд. лева Янев: Ситуацията в Украйна пряко застрашава нашата сигурност Държавата ще помага на тези общини, които харчат прозрачно Депутатите не се съгласиха държавата да плаща тока на общините Янев уволни двама свои заместници Одобрените проекти за развитие на общините достигнаха 2,1 млрд. лв.
Тагове
янев общини
Коментари

Още от последните новини