Държавата ще финансира общините по нов модел и с 8,3 млрд. лева

Държавата ще финансира общините по нов модел и с 8,3 млрд. лева - E-Burgas.com

Стартираме проект за децентрализиран модел на финансиране на общините. Това каза по време на петъчния парламентарен контрол министър-председателят Кирил Петков.

„В бюджета са предвидени прогнозни разходи за общините в размер на 8.3 милиарда лева. Стартираме проект с предмет на дейност разработване на децентрализиран модел на финансиране и засилване на зеления и цифров преход на общините. В бюджета, който е един от най-добрите през последните години, е заложена прогноза за разходи на общините в размер на 8.3 милиарда лева. Стратегията се изготвя в момента на база коалиционното ни споразумение. Децентрализацията е свързана с увеличение прозрачността при разходването на средствата на общините. Вицепремиерът Калина Константинова ще продължи идеята, която започнахме в първото служебно правителство за прозрачни и без корупция общини. Това е основен приоритет на управлението през следващите четири години”, допълни още Петков.

Свързани статии
10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Още две области минават в червената ковид зона Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи Общински проекти и ремонти на пътища чакат 3 млрд. лева от държавата Бургаски депутати: Общините имат нужда от подкрепа за проектите си 92 културни проекта са надидатствали за финансиране от общината Държавата ще помага на тези общини, които харчат прозрачно Депутатите не се съгласиха държавата да плаща тока на общините Одобрените проекти за развитие на общините достигнаха 2,1 млрд. лв. Одобриха над 2,1 млрд. лева за развитие на общините по ОП "Региони в растеж"
Тагове
общини финансиране
Коментари