Предстои студена седмица с валежи от сняг и дъжд

Предстои студена седмица с валежи от сняг и дъжд - E-Burgas.com

Баба Марта ще продължи да бъде сърдита и доста кисела. Предстоящата седмица може да се окаже, че ще бъде по-хладна от тази, която мина. Ще бъде влажно, студено, с дъжд и сняг, каза по bTV „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев. В западната половина ще натрупа снежна покривка. Такова ще бъде времето до средата на месеца.

Събота и неделя ще вали, в ниското времето няма да е приятно. В планините ще бъде студено и ще вали сняг. Следващият уикенд също се очертава времето да не е много приятно в ниската част на страната, каза проф. Рачев.

На 11 и 12 март се очаква доста по-хладно време и може да се очакват ледени дни с максимални температури под нулата, прогнозира още климатологът.

Във Велико Търново също се очертава динамична и студена седмица. В Пловдив температурите ще са по-високи, но и там времето ще бъде динамично.

Свързани статии
Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Високи температури в събота, но с валежи НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима
Тагове
дъжд сняг
Коментари

Още от последните новини