Високи температури в събота, но с валежи

Високи температури в събота, но с валежи - E-Burgas.com

Днес видимостта ще се подобри, но облачността ще остане значителна. Преди обяд на места в северозападната половина от страната, а след обяд и през нощта срещу неделя в Южна и Източна България, ще има валежи от дъжд, предаде БГНЕС.

Минималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, в София - около 5°. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух. Максималните температури ще са между 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните райони от страната. В София максималната температура ще е около 12°.

Над планините облачността ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 1700 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, привечер ще се ориентира от запад. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

В сутрешните часове на места по Черноморието видимостта ще е намалена. През деня облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър, привечер и през нощта срещу неделя ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


 

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието
Тагове
дъжд време
Коментари

Още от последните новини