Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи

Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи   - E-Burgas.com
Архив ПИК

Денят започва с минимални температури от 2 до 7 градуса, в западните райони - до минус 1. През деня ще се задържи облачно, ветровито и топло, а следобед в крайните южни райони ще превали дъжд.

Ще духа умерен вятър от  югозапад, със скорост до 25 км/ч с тенденция за усилване. Максималните температури ще са от 12 до 16 градуса, по Черноморието до 15-16, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

В планините от няколко дни лифтовете на ски пистите са отворени за туристи. Времето в  планините ще бъде ветровито, със значителна облачност. Снежната покривка  бързо ще се топи. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде силен от югозапад  с скорост до 70 км/ч. Максимална температура над 2500 м ще е около минус 4 до минус 2 градуса,  а на 1500 м - до  плюс 1-2.

През следващите дни у нас времето ще бъде динамично. В сряда ще премине нова облачна вълна със слаби валежи от дъжд в крайните южни райони. В четвъртък ще превалява главно преди обед  в Източните Родопи.

До края на седмицата леко ще се затопли. В събота следобед и през нощта срещу неделя в западните части от страната ще завали дъжд, с условия за поледици. В неделя ще бъде дъждовно, в планините от западните райони ще вали мокър сняг.


 

Свързани статии
Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима Студът остава и през следващите дни, слаб сняг по Южното Черноморие 439 снегорина почистват републиканските пътища И днес сняг, дъжд и студ Предстои студена седмица с валежи от сняг и дъжд
Тагове
сняг планини
Коментари