НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима

НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима - E-Burgas.com

В края на декември започва астрономическата зима, но това не означава, че няма да има сняг в равнинната част на страната по-рано. Засега снегът е в по-високите планински райони. До края на ноември има две обстановки със застудяване - едната около 24-25 ноември и следващата около 28 ноември. Това съобщи в студиото на БНТ Анастасия Стойчева - ръководител на отдел "Метеорологични прогнози“ в НИМХ.

Стойчева обясни, че ниските атмосферни налягания над Европа и следващия циклон, който се задава към страната ще донесе много валежи в централното Средиземноморие и в Западната част от Балканите. След преминалия студен атмосферен фронт и понижението на температурите, тази нощ се изясни в много райони в Централна и Западна България. Температурите са около и под нулата. Очакват се обаче слънчеви часове днес и бързо ще се позатопли. Ще се усили южният вятър и той ще донесе по-високи температури.

"На 27 и 28 ноември има едно по-категорично застудяване, което най-вероятно ще е свързано с преминаване на дъжда в сняг в Предбалкана и високите котловинни полета, включително и в София. В равнинната част не се очаква сериозен сняг", уточни Анастасия Стойчева.

Свързани статии
Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи Облачна събота с дъжд в източните райони
Тагове
време сняг нимх
Коментари

Още от последните новини