Истинска зима ни очаква от днес

Истинска зима ни очаква от днес - E-Burgas.com
Снимка:Стандарт

От днес до следващия вторник ни очаква зима. Ще има снеговалежи, но няма да има убийствен студ. Ще бъде една мека, съвременна зима през цялата седмица. Това заяви пред bTV климатологът проф. Георги Рачев. Студеният въздух ще нахлува от изток и северозапад.

„В четвъртък и петък ще има интензивни валежи, особено в Рило-Родопския масив. В София от сряда се очакват по-ниски температури. В Пловдив се очакват валежи от дъжд. Във Варна в петък също се очакват валежи“, добави климатологът.

В Боровец и Пампорово ще има обилни снеговалежи.

Проф. Рачев обясни, че от 1-2 февруари ни очаква затопляне. „Ако февруари се окаже толкова топъл, колкото го дават световните метеорологични центрове, това ще бъде най-топлата зима, откакто съществуват метеорологичните наблюдения в България“, обясни той.

 

Свързани статии
Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия През уикенда усещаме полъха на приближаващата зима НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима Омбудсманът: Зимата ще е трудна, трябва да се компенсират хората с твърди горива Студът остава и през следващите дни, слаб сняг по Южното Черноморие 439 снегорина почистват републиканските пътища И днес сняг, дъжд и студ Предстои студена седмица с валежи от сняг и дъжд
Тагове
зима сняг
Коментари

Още от последните новини