Оранжев код за дъждове налази Южна България

Оранжев код за дъждове налази Южна България - E-Burgas.com

Оранжев код за значителни валежи и за силен вятър е обявен в областите Смолян, Кърджали и Хасково.

Това се посочва в картата на Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, показана в сайта Mediapool.bg.

В тези три области очакваните количества ще достигнат до 40-50 литра на квадратен метър. Ще духа и силен вятър от юг-югоизток, който ще е с пориви до 22-24 метра в секунда.

В други 17 области пък е в сила жълт код за значителни валежи от дъжд. Това са: Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Сливен, Стара Загора, Пловдив, София, София Област, Перник, Пазарджик, Кюстендил, Благоевград и Ямбол. 

Свързани статии
Отново застудява: Оранжев код за опасно време в седем области Оранжев код за значителни валежи днес Жега: Оранжев код в 21 области у нас Летните бури продължават, оранжев код в три области Дъждовете продължават и уикенда Реките по Южното Черноморие с опасно високи нива Продължава отводняването и оправянето на щетите в Бургаско Възстановиха движението между Ахтопол и Резово, водите на Велека освободиха пътя Кметът на Средец се страхува от всеки интензивен дъжд, ще укрепват общината с 1 млн. лева Два пътя остават затврени в Созопол
Тагове
оранжев код дъждове
Коментари

Още от последните новини