Много сняг и силен вятър на Шипченския проход

Много сняг и силен вятър на Шипченския проход - E-Burgas.com

Обилни снеговалежи и силен вятър в прохода „Шипка". Видимостта е ограничена до 100 метра по данни на областната пътна агенция. Проходът остава отворен за преминаване с изключение на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

„Успяваме да задържим прохода отворен, както и другите пътища. Обстановката е много усложнена, има обилен снеговалеж, бурни ветрове, но с всички сили успяваме да задържим положението и да оставим прохода отворен", каза в ефира на bTV Николай Петров, представител на снегопочистваща фирма.

Призовава се шофьорите да карат с повишено внимание.

„Твърде много млади хора ходят в прохода да правят дрифтове и създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Умолявам ги в момента да не предприемат такива действия, защото е твърде опасно както за техния живот, така и за живота на останалите хора", призова Николай Петров.

По думите му има достатъчно снегорини, които се грижат за сигурността на прохода и прилежащи пътища.

Свързани статии
Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи Обработките на пътищата продължават, гъста мъгла на "Шипка" НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима Катастрофирал камион затвори Прохода на Републиката През пролетта на 2023 г. започва строителството на тунела под Шипка Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход
Тагове
проход сняг
Коментари

Още от последните новини