Много сняг и силен вятър на Шипченския проход

Много сняг и силен вятър на Шипченския проход - E-Burgas.com

Обилни снеговалежи и силен вятър в прохода „Шипка". Видимостта е ограничена до 100 метра по данни на областната пътна агенция. Проходът остава отворен за преминаване с изключение на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

„Успяваме да задържим прохода отворен, както и другите пътища. Обстановката е много усложнена, има обилен снеговалеж, бурни ветрове, но с всички сили успяваме да задържим положението и да оставим прохода отворен", каза в ефира на bTV Николай Петров, представител на снегопочистваща фирма.

Призовава се шофьорите да карат с повишено внимание.

„Твърде много млади хора ходят в прохода да правят дрифтове и създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Умолявам ги в момента да не предприемат такива действия, защото е твърде опасно както за техния живот, така и за живота на останалите хора", призова Николай Петров.

По думите му има достатъчно снегорини, които се грижат за сигурността на прохода и прилежащи пътища.

Свързани статии
Леден ад на входа на село БаняОграничения по пътищата в страната заради снегаСнегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 областиИстинска зима ни очаква от днесСнегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи Обработките на пътищата продължават, гъста мъгла на "Шипка"НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зимаКатастрофирал камион затвори Прохода на РепубликатаПрез пролетта на 2023 г. започва строителството на тунела под ШипкаПътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход
Тагове
проход сняг
Коментари

Още от последните новини