Бургаският манастир "Рождество Богородично" отбелязва празника си с двудневна програма

Бургаският манастир
Снимка trud.bg

Бургаският манастир "Рождество Богородично" кани жителите и гостите на Бургас на своя храмов празник на 8-ми септември.

Програма на празничните богослужения включва:

7-ми септември - Вечерня и Петохлебие от 18 часа.

8-ми септември:

08:00 ч. - Утреня;

09:00 ч. - Света Литургия;

10:00 ч. - Акатист към света Богородица.

Богомолците ще могат да се поклонят на мощите на св. прмчца Рафаила Чигиринска и да си налеят от лековитата вода от аязмото на св. Марина, което се намира в близост до манастира.

2022 година е юбилейна за храма на манастира, осветен на 15 септември 2002 г. от НВП сливенски митрополит Иоаникий. Храмът, проектиран от архитект Росица Йовчева, е единствената ротонда в Югоизточна България.

Нека заедно отдадем почит на Божията Майка, на която Христовата Църква на този ден пее :

"Твоето Рождество Богородице Дево, възвести радост на цялата вселена! Защото от тебе възсия Слънцето на правдата - Христос нашият Бог. И като разруши клетвата, ни даде благословение; и като унищожи смъртта ни дари вечен живот!"

Свързани статии
Отбелязваме Андреевден, денят започва да расте Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Президентът Радев: Всяко поколение трябва да отстоява независимостта на България Отбелязваме 114 години независима България Ето как Бургас ще отбележи 114 години от независимостта на България Несебър стяга голяма двудневна програма за празника си Почитаме свети пророк Илия Безплатен градски транспорт и плувен маратон за празника на Созопол Полицията отбелязва професионалния си празник с атрактивни демонстрации Поморие отбеляза празника си с народна музика, добро настроение и добри новини (Снимки)
Тагове
манастир празник
Коментари

Още от последните новини