Бургаският манастир "Рождество Богородично" отбелязва празника си с двудневна програма

Бургаският манастир
Снимка trud.bg

Бургаският манастир "Рождество Богородично" кани жителите и гостите на Бургас на своя храмов празник на 8-ми септември.

Програма на празничните богослужения включва:

7-ми септември - Вечерня и Петохлебие от 18 часа.

8-ми септември:

08:00 ч. - Утреня;

09:00 ч. - Света Литургия;

10:00 ч. - Акатист към света Богородица.

Богомолците ще могат да се поклонят на мощите на св. прмчца Рафаила Чигиринска и да си налеят от лековитата вода от аязмото на св. Марина, което се намира в близост до манастира.

2022 година е юбилейна за храма на манастира, осветен на 15 септември 2002 г. от НВП сливенски митрополит Иоаникий. Храмът, проектиран от архитект Росица Йовчева, е единствената ротонда в Югоизточна България.

Нека заедно отдадем почит на Божията Майка, на която Христовата Църква на този ден пее :

"Твоето Рождество Богородице Дево, възвести радост на цялата вселена! Защото от тебе възсия Слънцето на правдата - Христос нашият Бог. И като разруши клетвата, ни даде благословение; и като унищожи смъртта ни дари вечен живот!"

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Около 360 000 българи празнуват имен ден С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Честваме Никулден - официалният празник на Бургас, моряците, рибарите и банкерите Отбелязваме Андреевден, денят започва да расте Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители
Тагове
манастир празник
Коментари

Още от последните новини