Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес

Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес - E-Burgas.com
БГНЕС

Трафикът към границата ни с Гърция вчера беше натоварен заради почивните дни. Днес също се очаква засилен трафик. В ранните сутрешни часове движението беше спокойно, но към обяд се очаква това да се промени, съобщи bTV.
 
Към 8 ч. на ГКПП "Кулата" имаше около 100 коли, които чакаха да преминат границата ни с южната съседка. Пропускането става бавно заради COVID мерките. 
 
Българите, тръгнали към Гърция за почивните дни, на границата трябва да представят отрицателен PCR тест или положителен такъв, доказващ преболедуване от 2 до 9 месеца назад във времето. До няколко дни най-вероятно и антигенният тест ще се признава.
 
Границата може да се премине и с документ за направена ваксина, но минимум 14 дни след втората доза. Задължително се попълва интернет формата с QR код, с който се удостоверява точното място на почивка. 
 
Хората, пътуващи в една кола, но от различни семейства задължително трябва да носят маски в колата, след като преминат границата, тъй като гръцките власти налагат глоби.


 

Свързани статии
Ръст на пияниците на пътя отчита Пътна полиция Бургаският съд потвърди най-тежката мярка за трафикантката Томрис За какво трябва да внимава всеки шофьор през зимата? Задържаха глухоням трафикант, прекарал 10 сирийци през Бургас Трима отиват на съд за трафик на жени Зам.-министър: АМ "Черно море" е със започнато проектиране и трябва да бъде изградена бързо Затварят част и от ул. "Македония" за седмица Пожарникар, шофиращ такси на роднина, превозвал нелегално трима афганистанци Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец Отново засилен трафик по пътищата по празниците около Съединението
Тагове
трафик гърция кулата
Коментари

Още от последните новини