Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес

Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес - E-Burgas.com
БГНЕС

Трафикът към границата ни с Гърция вчера беше натоварен заради почивните дни. Днес също се очаква засилен трафик. В ранните сутрешни часове движението беше спокойно, но към обяд се очаква това да се промени, съобщи bTV.
 
Към 8 ч. на ГКПП "Кулата" имаше около 100 коли, които чакаха да преминат границата ни с южната съседка. Пропускането става бавно заради COVID мерките. 
 
Българите, тръгнали към Гърция за почивните дни, на границата трябва да представят отрицателен PCR тест или положителен такъв, доказващ преболедуване от 2 до 9 месеца назад във времето. До няколко дни най-вероятно и антигенният тест ще се признава.
 
Границата може да се премине и с документ за направена ваксина, но минимум 14 дни след втората доза. Задължително се попълва интернет формата с QR код, с който се удостоверява точното място на почивка. 
 
Хората, пътуващи в една кола, но от различни семейства задължително трябва да носят маски в колата, след като преминат границата, тъй като гръцките власти налагат глоби.


 

Свързани статии
Отбелязваме Деня на безопасността на движението по пътищата Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция Черешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищата От днес автобусите влизат в специалните коридори на бул. "Демокрация" Арести за бургаски водачи, шофирали дрогирани И днес очакваме ад на "Тракия" между София и Бургас Засилен трафик в страната и към границата с Гърция Ремонти на "Тракия" затрудняват влизането в столицата Без карантина за българи в Гърция от понеделник Все още опашки от коли на "Тракия"
Тагове
трафик гърция кулата
Коментари

Още от последните новини