Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес

Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес - E-Burgas.com
БГНЕС

Трафикът към границата ни с Гърция вчера беше натоварен заради почивните дни. Днес също се очаква засилен трафик. В ранните сутрешни часове движението беше спокойно, но към обяд се очаква това да се промени, съобщи bTV.
 
Към 8 ч. на ГКПП "Кулата" имаше около 100 коли, които чакаха да преминат границата ни с южната съседка. Пропускането става бавно заради COVID мерките. 
 
Българите, тръгнали към Гърция за почивните дни, на границата трябва да представят отрицателен PCR тест или положителен такъв, доказващ преболедуване от 2 до 9 месеца назад във времето. До няколко дни най-вероятно и антигенният тест ще се признава.
 
Границата може да се премине и с документ за направена ваксина, но минимум 14 дни след втората доза. Задължително се попълва интернет формата с QR код, с който се удостоверява точното място на почивка. 
 
Хората, пътуващи в една кола, но от различни семейства задължително трябва да носят маски в колата, след като преминат границата, тъй като гръцките власти налагат глоби.


 

Свързани статии
Дълги опашки на Калотина при влизане у нас Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Българите пътуват масово към Гърция на море България сред държавите с най-стар автопарк и най-неподготвени млади шофьори Трафикант на сирийци чу най-тежката мярка от бургаския съд Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево" Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция Хиляди българи поеха към Гърция след падането на ограниченията Засилен трафик се очаква по пътищата и днес Поредица почивни дни: Очаква се засилен трафик към Гърция
Тагове
трафик гърция кулата
Коментари

Още от последните новини