Несебърските ветроходци се завърнаха с 5 медала от Варненския залив (Снимки)

Несебърските ветроходци се завърнаха с 5 медала от Варненския залив (Снимки) - E-Burgas.com

Във Варненския залив се проведе кръг от Европейската купа във ветроходните класове „Лазер“. На старта застанаха 40 лодки от Австрия, България и Украйна. ОВК „Несебър-2000“ се представи с петима състезатели и завоюва пет отличия: едно първо място, три втори и едно трето място.

Даниел Йорданов е шампионът в клас „Лазер 4.7“ – безспорен победител в общото класиране и лидер при младежите до 18 години. В този клас със сребърно отличие са Георги Маноилов при младежите до 18 г. и Ан-Никол Кънева – при девойките до 18 г. Диана Маркова вдигна сребърната купа в клас „Лазер Радиал“ – жени, а Златко Атанасов е с бронз при мъжете в клас „Лазер Стандарт“.

Домакин на надпреварата за трофея на Европейската ветроходна асоциация „Лазер“ беше СК “Черно море – Бриз“ с подкрепата на Българската федерация по ветроходство.

Галерия
Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
несебър ветроходци
Коментари

Още от последните новини