Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки)

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) - E-Burgas.com

Новата пътна отсечка трябва да е готова до средата на 2022 година

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, чието строителство започна в средата на месец януари. 

В момента се работи усилено по изграждане на детелината по пътя за Ветрен, както и на самото трасе, което ще отвежда до пътя към Сарафово. То е с дължина 4,7 км и целта му е да изведе транзитния трафик от АМ "Тракия" за Северното Черноморие извън града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца.

В момента строителните дейности не не създават особени проблеми с трафика въпреки ограничението на скоростта от 50 км/ч в участъка. 

Изпълнител на поръчката е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на Обединение „Бургас 2020“, с участници: „Пътконсулт 2000“ ЕООД, „ЕН АР Консулт 2000“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД. Техният договор е за 673 200 лв. с ДДС.

Галерия
Свързани статии
И днес очакваме ад на "Тракия" между София и БургасЗасилен трафик в страната и към границата с Гърция Ремонти на "Тракия" затрудняват влизането в столицатаВсе още опашки от коли на "Тракия"Акция "Скорост и пешеходци" до неделяОтбелязваме Голяма задушница, промени в движението около гробищатаДен след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в "Изгрев" и "Славейков" (Снимки)Регионалният министър и АПИ обмислят извеждане на трафика от АйтосПускат поетапно автомобилите на "Тракия" в посока Бургас заради сняг"Риба, ама цаца! - Цаца, ама риба!" или какво ще четем по бургаските пейки лятото
Тагове
Северен обход инфраструктура строителство трафик
Коментари

Още от последните новини