Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки)

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки)  - E-Burgas.com

Новата пътна отсечка трябва да е готова до средата на 2022 година

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, чието строителство започна в средата на месец януари. 

В момента се работи усилено по изграждане на детелината по пътя за Ветрен, както и на самото трасе, което ще отвежда до пътя към Сарафово. То е с дължина 4,7 км и целта му е да изведе транзитния трафик от АМ "Тракия" за Северното Черноморие извън града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца.

В момента строителните дейности не не създават особени проблеми с трафика въпреки ограничението на скоростта от 50 км/ч в участъка. 

Изпълнител на поръчката е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на Обединение „Бургас 2020“, с участници: „Пътконсулт 2000“ ЕООД, „ЕН АР Консулт 2000“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД. Техният договор е за 673 200 лв. с ДДС.

Галерия
Свързани статии
Спират строителството на хотела фантом над "Бутамята" Отбелязваме Деня на безопасността на движението по пътищата Андрей Рунчев: Възможно е Северният обход да заработи частично още в края на това лято Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция Черешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищата Айтос обновява спортната инфраструктура (Снимки) Нов паркинг облекчава трафика в "Изгрев", строят и зона за отдих (Снимки) Представиха нов стратегически суперпроект в Созопол (Снимки) От днес автобусите влизат в специалните коридори на бул. "Демокрация" Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня
Тагове
Северен обход инфраструктура строителство трафик
Коментари

Още от последните новини