Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки)

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки)  - E-Burgas.com

Новата пътна отсечка трябва да е готова до средата на 2022 година

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, чието строителство започна в средата на месец януари. 

В момента се работи усилено по изграждане на детелината по пътя за Ветрен, както и на самото трасе, което ще отвежда до пътя към Сарафово. То е с дължина 4,7 км и целта му е да изведе транзитния трафик от АМ "Тракия" за Северното Черноморие извън града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца.

В момента строителните дейности не не създават особени проблеми с трафика въпреки ограничението на скоростта от 50 км/ч в участъка. 

Изпълнител на поръчката е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на Обединение „Бургас 2020“, с участници: „Пътконсулт 2000“ ЕООД, „ЕН АР Консулт 2000“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД. Техният договор е за 673 200 лв. с ДДС.

Галерия
Свързани статии
Засилени проверки за спазване на правилата по пътищата Българите купуват по 637 жилища на ден Ръст на пияниците на пътя отчита Пътна полиция Монтират модерни USB-пейки в Бургас (Снимки) Бургаският съд потвърди най-тежката мярка за трафикантката Томрис За какво трябва да внимава всеки шофьор през зимата? Задържаха глухоням трафикант, прекарал 10 сирийци през Бургас Трима отиват на съд за трафик на жени Зам.-министър: АМ "Черно море" е със започнато проектиране и трябва да бъде изградена бързо Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец
Тагове
Северен обход инфраструктура строителство трафик
Коментари

Още от последните новини