Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки)

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки)  - E-Burgas.com

Новата пътна отсечка трябва да е готова до средата на 2022 година

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, чието строителство започна в средата на месец януари. 

В момента се работи усилено по изграждане на детелината по пътя за Ветрен, както и на самото трасе, което ще отвежда до пътя към Сарафово. То е с дължина 4,7 км и целта му е да изведе транзитния трафик от АМ "Тракия" за Северното Черноморие извън града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца.

В момента строителните дейности не не създават особени проблеми с трафика въпреки ограничението на скоростта от 50 км/ч в участъка. 

Изпълнител на поръчката е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на Обединение „Бургас 2020“, с участници: „Пътконсулт 2000“ ЕООД, „ЕН АР Консулт 2000“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД. Техният договор е за 673 200 лв. с ДДС.

Галерия
Свързани статии
АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем Мъгли и засилен трафик по пътищата у нас В челото сме по трафик на хора! Внимавайте с обявите за работа в чужбина Провеждат поход срещу трафика на хора в Бургас Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти Движението по Северния обход започва от понеделник Засилен трафик на границата с Гърция, но няма задръствания Засилен трафик по магистралите до края на седмицата
Тагове
Северен обход инфраструктура строителство трафик
Коментари

Още от последните новини