Наематели на сергии в пазар "Краснодар" се жалват от мизерия и лоши условия

Наематели на сергии в пазар

Оплакванията: Клошари обикалят търговската площ, тоалетните са мръсни, няма кошчета и токът е слаб

Наемателите на сергийни маси и обекти на ЦП "Краснодар" настояват за по-добри условия и справедливи наемни цени, съобразени с актуалната икономическа обстановка.

Те са написали писмо до председателя на Общински съвет - Бургас проф. Севдалина Турманова и кмета Димитър Николов, в което подробно са описали мотивите за своето искане.

Наематели молят за съдействие в отношенията им с наемодателя „Бургаски пазари“ ЕООД, които са уредени с договори за наем. Според тях тези договори изцяло защитават наемодателя и съдържат неравноправни клаузи.

"На практика тези договори вменяват единствено задължения на наемателя, без да му предоставят права, а предоставят права на наемодателя без да му вменяват задължения като стопанин на имота." пише в писмото.

Търговците са изброили редица оплаквания от лошите условия, които им са предоставяни на пазара. 

"Бездомници и клошари обикалят района и са част от гледката и ежедневието на продавачите и гражданите - купувачи на пазара.

Липса каквато и да било хигиена  - тоалетната не се поддържа, консумативите си закупуваме ние. Проблем са и честите наводнения, липсата на осигурени места за изхвърляне на отпадъците, липсата на качествено електричество (напрежението на електричеството е слабо и не може да се включи дори една крушка), липсата на достатъчно места за паркиране допълват несгодите на наемателите на обекти на пазара." гласят само част от оплакванията.

Другият основен проблем е, че в септември на наемателите са били предпоставени анекси, които им предлагали да се съгласят незабавно с увеличението на наемната цена.

Към писмото е прикрепена подписка от недоволните търговци. 

Свързани статии
Хванаха дилър на медикаменти със стока за 100 бона на границата с Турция (Снимки) Мощна спекула и пазар на черно на медикаменти тресе фейсбук, майки се превърнаха в дилъри Пазаритe отварят врати при строги правила Стегнаха мерките в бургаските пазари: Само плодове и зеленчуци от регистрирани производители Ананиев отнови отвори пазарите, но с едно условие Отварят пазарите след Великден, но ако спазват стриктно мерките Затварят и пазарите от 16 април, дотогава гратис за търговците Бургаските пазари работят при строги мерки и контрол (Снимки) От утре пазарите в Бургас под прицел! Ето какво трябва да знаят търговците Производители: Продукцията ни застоява, големият внос я съсипва
Тагове
пазар
Коментари

Още от последните новини