Хванаха дилър на медикаменти със стока за 100 бона на границата с Турция (Снимки)

Хванаха дилър на медикаменти със стока за 100 бона на границата с Турция (Снимки) - E-Burgas.com

Митнически служители от Териториална дирекция Южна морска задържаха 289 опаковки с хормон на растежа и 462 опаковки с 33 160 таблетки с медикаменти, с различно предназначение. Контрабандните медикаменти са открити при проверка на Митнически пункт Капитан Андреево.

На 08.12.2020 г. около 06.00 часа на входящо трасе на пункта пристига товарен автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която на различни места в шофьорската кабина са открити 289 опаковки – писалки с инжекционен разтвор с медикаментите “Genotropin“ и „Humatrope” – хормони на растежа. Открити са още 299 опаковки по 100 таблетки „Tiromel“ и 163 опаковки по 20 таблетки „Cabaser“ – лекарствени продукти с различни приложения.

Контрабандните 751 опаковки с медикаментите на стойност близо 100 000 лева са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. По разпореждане на ОП Хасково мъжът с инициали П.Ч. на 57 години е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение гаранция в размер на 10 000 лева и забрана да напуска пределите на страната без разрешение на прокурор.

Галерия
Свързани статии
Меджидиев: Ситуацията с липсата на лекарства е овладяна Криза за антибиотици надвисна над Бургас Фармацевти: Няма липсващи лекарства, но не винаги достигат до пациентите Очаква се спекула и с цената на агнешкото и яйцата Проф. Аргирова: Вкарваме нови лекарства срещу ковид Лекарствата без лекарско предписание с до 15% по-скъпи Задава се скок на цените на лекарствата с до 15% Предупредиха за недостиг на близо 300 лекарства у нас Проф. Илко Гетов: Хапчетата срещу ковид вероятно ще бъдат доставени в началото на 2022 Ръст на цените на лекарствата с 11%
Тагове
спекула черен пазар медикаменти лекарства антибиотици
Коментари

Още от последните новини