Над 200 жители и гости на Несебър се възползваха от безплатни прегледи на кожата

Над 200 жители и гости на Несебър се възползваха от безплатни прегледи на кожата - E-Burgas.com

Над 200 жители и гости на Несебър посетиха мобилния дермопатрул  и се възползваха от безплатните прегледи на кожата, насочени  към обследване на  съмнителни образувания. Акцията бе част от кампанията Евромеланома за превенция на кожния рак и се проведе на 18, 19 и 26 юли на възлови места в града. Здравното събитие бе организирано от Дерматологични лаборатории Avène, в колаборация с дерматолози и с подкрепата на Община Несебър.

Според наблюденията на ангажираните в кампанията лица най-голям интерес към проявата са имали дамите, а по-голямо внимание към здравето си са проявявали по-младите, а по-възрастните хора са неглижирали проблемите.  От всички пациенти, възползвали се от безплатните прегледи,  6-7% са пренасочени за допълнителни прегледи и изследвания.

Социално отговорната кампания цели навременна диагностика, повишаване на информираността на потребителите относно възможните вреди от слънцето, както и насърчаване употребата на методи и средства за слънцезащита, която е от съществено значение за предпазването на кожата. Ето защо поне веднъж годишно всеки трябва да извърши такъв профилактичен преглед, съветват специалистите.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО Четири дни безплатни прегледи в МБАЛ-Поморие В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър Извършиха безплатни очни прегледи на поморийските първокласници
Тагове
несебър прегледи
Коментари

Още от последните новини