Над 200 жители и гости на Несебър се възползваха от безплатни прегледи на кожата

Над 200 жители и гости на Несебър се възползваха от безплатни прегледи на кожата - E-Burgas.com

Над 200 жители и гости на Несебър посетиха мобилния дермопатрул  и се възползваха от безплатните прегледи на кожата, насочени  към обследване на  съмнителни образувания. Акцията бе част от кампанията Евромеланома за превенция на кожния рак и се проведе на 18, 19 и 26 юли на възлови места в града. Здравното събитие бе организирано от Дерматологични лаборатории Avène, в колаборация с дерматолози и с подкрепата на Община Несебър.

Според наблюденията на ангажираните в кампанията лица най-голям интерес към проявата са имали дамите, а по-голямо внимание към здравето си са проявявали по-младите, а по-възрастните хора са неглижирали проблемите.  От всички пациенти, възползвали се от безплатните прегледи,  6-7% са пренасочени за допълнителни прегледи и изследвания.

Социално отговорната кампания цели навременна диагностика, повишаване на информираността на потребителите относно възможните вреди от слънцето, както и насърчаване употребата на методи и средства за слънцезащита, която е от съществено значение за предпазването на кожата. Ето защо поне веднъж годишно всеки трябва да извърши такъв профилактичен преглед, съветват специалистите.

Свързани статии
В Несебър готови за старта на новата учебна година Най-голямото училище в Несебър посреща учебната година с новоизграден кабинет Несебър става столица на меда Изпечен несебърлия мами чужди туристи със стари банкноти в Слънчев бряг В Несебър се защитиха от бълхи, кърлежи и други хапливи насекоми Отварят пунктове за ваксиниране в Слънчев бряг и Несебър Вандали поругаха старото училище в село Баня Село Баня отпразнува Илинден Ученичка от Несебър с голяма литературна награда В Несебър фокусирасха вниманието на децата срещу противообществените прояви
Тагове
несебър прегледи
Коментари

Още от последните новини