Извършиха безплатни очни прегледи на поморийските първокласници

Извършиха безплатни очни прегледи на поморийските първокласници - E-Burgas.com

За първи път в Поморие се проведе „Профилактична кампания за очни прегледи на децата от първите класове в училищата”. Кампанията бе организирана по инициатива на кмета Иван Алексиев и бе подкрепена безвъзмездно от Медицински център „Оксиком”- гр. Бургас.

В периода от 12.10.2022 г. до 25.10.2022 г. 192 първокласници на територията на общината (със съгласието на своите родители) бяха старателно прегледани от д-р Нели Джокова. Отклонения в зрението бяха отчетени при 11 от обследваните деца, в резултат на което им бяха издадени предписания за по-подробни изследвания.

„Инициирахме тази кампания, защото вярвам, че помагайки на детските очи да виждат и възприемат по-добре света около себе си, ние помагаме и на цялото си общество. Така даваме пример за начина, по който различните институции трябва да работят в полза на най-малките. Благодаря на д-р Джокова и Медицински център „Оксиком“ за професионализма и всеотдайността. Радвам се, че зрителни отклонения бяха установени при съвсем малко деца и се надявам вместо телефонни екрани, децата по-често да прекарват времето си с книжка в ръка или в игри помежду си.“, сподели кметът Иван Алексиев.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие
Тагове
Поморие прегледи първокласници
Коментари

Още от последните новини