МВР се закани: През нощта отново ще премахнем барикадите

МВР се закани: През нощта отново ще премахнем барикадите - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Столичната дирекция на вътрешните работи ще възстанови нормалния ритъм. Барикадите ще бъдат премахнати. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона. Законът е един за всички. Това стана ясно от извънреден брифинг на шефа на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев, пише frognews.bg.

Припомняме, че вече няколко страни сигнализираха за намерението на властите да разчистят възстановените блокади в столицата. Сега обаче полицията официално призна за плановете.

“Искам да поднеса извинение на всички столичани, към всички съвестни граждани и данъкоплатци, които и днес се налага да търпят грубото нарушаване на обществения ред след изграждането на нерегламентирани палаткови лагери в центъра на София”, каза Хаджиев и допълни:

“След като на 7-ми август в 4:30 часа СДВР мирно и спокойно възстанови конституционното право на всички столичани да се придвижват свободно на територията на столичния град през изминалата нощ бе направен неуспешен опит да се пролее кръв в центъра на града и да бъде взривен гражданския мир”.

Той бе категоричен - установени са груби вандалски и хулигански прояви от страна на незаконно протестиращите лица. Те са били подготвени да “окървяват центъра на столицата”, а за това свидетелства и начинът, по който са се барикадирали. От СДВР още веднъж посочиха, че се пречи на преминаващите линейки, а освен всичко неформалните лидери на барикадата са дали указания на присъстващите на място жени и деца, за да ги използват като жив щит.

"За нас, за разлика от всички тези лица, това не е война и здравето на столичани, включително на тези, които протестират макар и нерегламентирано и открито, е от изключително значение", посочи още началникът на СДВР и допълни:

"Заради повишения риск да пострадат хора, сред които жени и момичета, ръководството на СДВР взе решение да намали броя на полицейските сили и отново, както на 7 август сутринта, в подходящо време и условия да предприеме съответните мерки по възстановяване на конституционния ред в столицата".

Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас 28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
мвр блокада протест
Коментари

Още от последните новини