Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест

Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест  - E-Burgas.com
Снимка BulgariaOnAir

Символични протести ще проведат медици от центровете за Спешна помощ в страната, сред които Варна, Шумен и Русе. Демонстрации са предвидени и в София пред Министерството на здравеопазването, предава Bulgaria ON AIR.

Причината за недоволството са неизплатените средства за работата на първа линия по време на пандемията. Медиците ще поискат достойно заплащане и промяна на категорията на труд. Ще изразят и недоволството си към новата методика за формиране на допълнителното възнаграждение за работещите в Спешна помощ.


 

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас
Тагове
протест медици лекари спешна помощ
Коментари

Още от последните новини