Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест

Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест  - E-Burgas.com
Снимка BulgariaOnAir

Символични протести ще проведат медици от центровете за Спешна помощ в страната, сред които Варна, Шумен и Русе. Демонстрации са предвидени и в София пред Министерството на здравеопазването, предава Bulgaria ON AIR.

Причината за недоволството са неизплатените средства за работата на първа линия по време на пандемията. Медиците ще поискат достойно заплащане и промяна на категорията на труд. Ще изразят и недоволството си към новата методика за формиране на допълнителното възнаграждение за работещите в Спешна помощ.


 

Свързани статии
Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Служители на затвори излязоха на протест
Тагове
протест медици лекари спешна помощ
Коментари

Още от последните новини