Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест

Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест  - E-Burgas.com
Снимка BulgariaOnAir

Символични протести ще проведат медици от центровете за Спешна помощ в страната, сред които Варна, Шумен и Русе. Демонстрации са предвидени и в София пред Министерството на здравеопазването, предава Bulgaria ON AIR.

Причината за недоволството са неизплатените средства за работата на първа линия по време на пандемията. Медиците ще поискат достойно заплащане и промяна на категорията на труд. Ще изразят и недоволството си към новата методика за формиране на допълнителното възнаграждение за работещите в Спешна помощ.


 

Свързани статии
Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават Отличиха най-добрите бургаски лекари (Снимки) Лекари искат пълен локдаун: Изнемогваме, хора умират в линейките Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически Национални превозвачи готвят протест Започна Третият национален протест на пътните строители Недостиг на медицински сестри у нас Комитова осигури 9 млн лв. за протестиращите работници Граматиков: Ще стигнем до общи компромиси с пътните строители
Тагове
протест медици лекари спешна помощ
Коментари

Още от последните новини