Мая Манолова оглави комисията, която ще проверява Борисов

Мая Манолова оглави комисията, която ще проверява Борисов - E-Burgas.com

Със 147 гласа „за" и един въздържал се Народното събрание избра председателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова за председател на Комисията по ревизията.

Съставът на Комисията по ревизията бе приет с 217 гласа „за". Членове на Комисията по ревизията от „Изправи се! Мутри вън!" са Драгомир Ошавков и Андрей Вълчев.

За зам.-председател на комисията бе избран Георги Георгиев от „Има такъв народ", а за членове - Иван Хиновски и Пламен Абровски.

Членове от Демократична България са Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков.

В състава на Комисията по ревизията от БСП са Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев. От ГЕРБ-СДС - Дани Каназирева, Маноил Манев и Тома Биков.

От ДПС в състава на Комисията по ревизията влизат Йордан Цонев, Сергей Кичиков и Адлен Шевкед.

Схемаджиите са известни, знаят се и трябва да бъдат показани на българските граждани. Всички, които са вземали и давали, трябва да носят своята отговорност, заяви Манолова, която е вносител на Решението за създаване на Комисията по ревизията.

С тази Комисия ще покажем ценоразписа на скъпата клиентела на властта, защото цената на клиентелата я платиха обикновените български граждани, хората, фирмите и децата на обикновените хора. Изваждането на мутрите от управлението върви с доказателствата за техните престъпления. С това ще бъдат ангажирани, след приключване работата на Комисията, съответните правораздавателни органи, категорична бе тя в изказване от парламентарната трибуна.

Парламентът прие Комисията да е с обхват на действие последните четири години от управлението на премиера Борисов и да е временна – за срок от три месеца.

Депутатите гласуваха и към първоначално предвидените в Решението дружества, органи и ведомства, които да са обект на проверката, да бъдат добавени предложените в пленарна зала от различни парламентарни сили.

Свързани статии
Борисов: При лошия Бойко плащахте 70 лв. за ток цели десет години Радев призова Борисов да се кандидатира за президент Кои са най-богатите политици у нас? Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат Канят представители на община Созопол за заседанията на комисия "Буджака" Без изненада: ГЕРБ обяви, че няма да подкрепи ИТН Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Борисов след разпита: Давах сведения за сигнали от 2009 година, че някой нещо чул, че някой ще го го ям Борисов се пусна на живо преди разпита при Рашков (видео)
Тагове
комисия ревизия борисов мая манолова
Коментари

Още от последните новини