Мая Манолова оглави комисията, която ще проверява Борисов

Мая Манолова оглави комисията, която ще проверява Борисов - E-Burgas.com

Със 147 гласа „за" и един въздържал се Народното събрание избра председателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова за председател на Комисията по ревизията.

Съставът на Комисията по ревизията бе приет с 217 гласа „за". Членове на Комисията по ревизията от „Изправи се! Мутри вън!" са Драгомир Ошавков и Андрей Вълчев.

За зам.-председател на комисията бе избран Георги Георгиев от „Има такъв народ", а за членове - Иван Хиновски и Пламен Абровски.

Членове от Демократична България са Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков.

В състава на Комисията по ревизията от БСП са Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев. От ГЕРБ-СДС - Дани Каназирева, Маноил Манев и Тома Биков.

От ДПС в състава на Комисията по ревизията влизат Йордан Цонев, Сергей Кичиков и Адлен Шевкед.

Схемаджиите са известни, знаят се и трябва да бъдат показани на българските граждани. Всички, които са вземали и давали, трябва да носят своята отговорност, заяви Манолова, която е вносител на Решението за създаване на Комисията по ревизията.

С тази Комисия ще покажем ценоразписа на скъпата клиентела на властта, защото цената на клиентелата я платиха обикновените български граждани, хората, фирмите и децата на обикновените хора. Изваждането на мутрите от управлението върви с доказателствата за техните престъпления. С това ще бъдат ангажирани, след приключване работата на Комисията, съответните правораздавателни органи, категорична бе тя в изказване от парламентарната трибуна.

Парламентът прие Комисията да е с обхват на действие последните четири години от управлението на премиера Борисов и да е временна – за срок от три месеца.

Депутатите гласуваха и към първоначално предвидените в Решението дружества, органи и ведомства, които да са обект на проверката, да бъдат добавени предложените в пленарна зала от различни парламентарни сили.

Свързани статии
"Изправи се! Мутри вън!" искат Комисия за "Алепу" и къщата в Барселона Бойко Борисов: С чест можем да кажем, че сме приключили и тертата вълна Комисията по ревизията започва с девет приоритета за четири години назад Мнозинството в парламента гласува и прие оставката на кабинета "Борисов 3" Борисов: Отказвам се от мястото си на депутат Западни медии: Борисов спечели, но трудно ще сформира правителство Бойко Борисов гласува и изчисли, че изборите ще струват 150 млн. лв. (видео) Бойко Борисов: Имаме възможност да произвеждаме милиони ваксини срещу COVID-19 Борисов: Първи в изпитанията бяха "Астра Зенека", затова поръчахме от тях Борисов: Готови сме отново да въведем по-строги мерки
Тагове
комисия ревизия борисов мая манолова
Коментари

Още от последните новини