Заплашили Мая Манолова да спре да рови в газовите далавери

Заплашили Мая Манолова да спре да рови в газовите далавери - E-Burgas.com

„Вчера получих заплашително предупреждение да спра да говоря за газовите далавери, осъществени през посредници. Съобщението, предадено ми през познати, беше да спрем да правим разкрития по темата. Казвам на всички, които се изкушават да ни затварят устата, че това няма как да стане. За разлика от бившия зам.-министър на земеделието на Продължаваме промяната Иван Христанов, ние няма да искаме охрана и няма да ревем. И по-страшни са ни плашили. Ще продължим да казваме истината и да разобличаваме далаверите с газа, които ощетяват гражданите и бизнеса." Това се зарече пред журналисти, лидерът на „Изправи се България" Мая Манолова по време на протестна акция на активисти от партията пред сградата на Булгаргаз в София под надслов: „Залепи фактура за скъп газ пред Булгаргаз". На нея те залепиха платените от дружеството фактури на посредници за доставка на газ, който е по-скъп с 50 – 60 лева, от този, който бихме получавали по договора с „Газпром" и газов хъб „Балкан". „Като направим съпоставка, от 27 април, до 4 август т.г. и ги сравним с цените на газовата борса, щетата за българските граждани и бизнеса е между 330 млн. лв. и 360 млн. лв.", разкри Мая Манолова пред журналистите.

„Залепям фактура с любимия посредник на „Булгаргаз" в лицето на фирма „Мед". Да не забравяме, че шефът на „Булгаргаз" е работил преди това 7 години в същата фирма и според нас това е конфликт на интереси. Но и останалите посредници са предлагали значително по-скъп газ от този на газовата борса. Лепим фактурите на стената на срама, защото дружеството е бръкнало дълбоко в джоба не само на 140 000 домакинства, които се отопляват на газ, но на всички български граждани, както и на 30 000 фирми, които работят с газ. Високите му цени повличат след себе си всички енергоносители", категорична беше Мая Манолова. Тя даде за пример дървата, които вече са над 200 лева на кубик и въпреки това не са налични. Рефлексията, според нея, се отразява директно върху цените на храните, на торовете, а от там и на земеделската продукция. „Чака ни студена и гладна зима. Една от причините за изключително високата инфлация у нас е скъпия газ. Ръководството на „Булгаргаз" не се притеснява от тези договори и продължава да си ги сключва. Вместо да извади цялата истина за оскъпяването на доставките, служебното правителство наля още 800 милиона лева в дружеството. Вероятно с тях, ще се заметат следите от газовите далавери", аргументира се Мая Манолова.

Активисти на „Изправи се България" залепиха и снимка на Асен Василев и Кирил Петков от „Продължаваме промяната", защото по думите им те носят пряка отговорност, както за назначаването на ръководството на „Булгаргаз", но и защото не осъществиха плановост на доставките на синьо гориво. „Прекратиха отношенията ни с „Газпром", преди да са осигурили достатъчни, ритмични и на прилични цени други доставки на газ. Лепим им тук снимките, защото нямат публично обявен офис, на който да го направим", поясни Мая Манолова.
Тя припомни, че и ексшефът на КЕВР, махнат от Конституционния съд, превърна Комисията в гумен печат, с който тя само одобряваше исканията за увеличаване на цената на синьото гориво. 

Свързани статии
Криминоген плаши с убийство семейството на легенда в щангите Окошариха мъж принудил двама души да му плащат по 4 бона на месец ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат Мая Манолова: Диалогът за следващото правителство ще е публичен Мая Манолова оглави комисията, която ще проверява Борисов Манолова и Табаков представиха платформата си в Бургас, обещаха 1000 лв. минимална работна заплата Мая Манолова и Живко Табаков искат спешен ремонт на възлов път до село Черни връх Мая Манолова и Живко Табаков откриха приемна на „Изправи се. БГ” в Бургас Мая Манолова: За фирмите до властта се харчи богато, а до хората не достига нищо (Видео) Манолова: Ключът към решаването на проблемите в България е повишаването на доходите
Тагове
мая манолова заплахи
Коментари

Още от последните новини