Ловци алармират: Тровят диви животни и ловни кучета край Черноморец

Ловци алармират: Тровят диви животни и ловни кучета край Черноморец - E-Burgas.com
Снимка NOVA

Смъртоносни примамки убиват защитени видове грабливи птици, диви животни и ловни кучета край Черноморец. За това алармират ловци. Животните са станали жертва на примамки сурово месо, поръсено със смъртоносен бял прах.

На отровата, разпръсната на десетки декaри площ, ловната дружинка се натъкнала по време на последния си групов лов. „На 23-ти януари след приключване на гонката в дерето на местност „Ябълките” изчезна едно от нашите кучета. При претърсване го открихме умряло на около 15 метра от купчинка с бяло прахообразно вещество”, каза Стоян Маринов пред NOVA, който е председател на ловната дружинка в Черноморец.

„На мястото е имало и два мишелова, които са защитени. Открити са отровени чакали и лисици. Не мога да допусна как някой може да направи нещо такова”, посочи Невен Каравасилев – председател а ловното сдружение „Лебед”.

Свързани статии
Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас Джаро идва в Бургас за премиерата на филм Марияна Николова се среща с представители на ресторантьорите Деница Николова: Бургас ще е център на развитие за следващите 7 г. с гъвкави проекти РЗИ-Пловдив: Окончателният протокол по случая с починалата жена, ще бъде готов другата седмица Мария Бакалова получи номинация и за антинаградите „Златна малинка” Смъртен случай е причината за спирането на „АстраЗенека“ у нас Министър Ангелов в Бургас: С 30% са се увеличили спешните повиквания заради ковид в областта Костадин Ангелов: Прекратявам предизборната си кампания, мястото ми сега е в министерството Орландо Блум връчи наградата "Изборът на критиците" на Мария Бакалова
Тагове
отрова лов ловци черноморец
Коментари

Още от последните новини