В Карловско са притеснени от задаваща се евакуация

В Карловско са притеснени от задаваща се евакуация - E-Burgas.com

В карловските села преди два дни беше обявено частично бедствено положение. Причината е, че през последните две седмици нивото на водата в реките, които преминават през селата, се е повишило.

Днес жителите имат опасения, че случилото през септември миналата година може да се повтори, информира bTV. В четвъртък като превантивна мярка бе обявено частично бедствено положение.

Хората казват, че са в готовност да се евакуират и че са притеснени, че това може да се случи всеки един момент.

Междувременно жителите на трите пострадали села в Карловско от Каравелово, Богдан и Слатина отидоха до Народното събрание. Те искат да се направи финансова ревизия на община Карлово.

Вчера министрите на околната среда, регионалното развитие и земеделието посетиха Каравелово. Министър Карамфилова увери, че нивото на реката се следи денонощно.

Свързани статии
Военни продължават да помагат на хората в Карловско Уикендът идва с предупреждение за опасно време Част от Родопите още са без електричество Село в Смолянско е откъснато от света заради срутен път 4 общини продължават да бедстват Ремонтират тротоара на "Карлово" до края на месеца 26 населени места продължават да са без ток Кметът на Средец се страхува от всеки интензивен дъжд, ще укрепват общината с 1 млн. лева Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Почистват превантивно Малка река и Чакърлийска срещу наводнения
Тагове
карлово бедствие
Коментари

Още от последните новини