Лекари съветват: Избягвайте плажа в най-горещите часове

Лекари съветват: Избягвайте плажа в най-горещите часове - E-Burgas.com

Препоръчва се да се използват чадъри

В разгара на летния сезон има ли достатъчно лекарски екипи и медицински пунктове по плажовете в страната? Във Варна и в курортите край града хората могат да получат първа помощ, в случай на нужда, информира Dnes.bg. За здравето на туристите по плажовете и това лято ще се грижат медицински екипи.

"Имаме необходимите кадри от лекари и медицински сестри. Освен от Варна, имаме колеги от София, Плевен, Кубрат, Русе и други градове", каза пред БНТ д-р Иван Иванов, директор на МБАЛ "Св. Клементина".

Той обясни, че има разположени медицински екипи по Черноморието, които са много добре оборудвани, за да указват помощ при водни и неводни инциденти.

Съветват се плажуващите да избягват най-горещите часове от деня между 12 и 14 часа и да се къпят в охраняемите зони на морето. Препоръчва се още да се използват чадъри и да не се консумира много храна преди влизане в морската вода.

 

Свързани статии
И днес необичайно горещо време за сезона Последен горещ ден, от неделя дъждове Опасно горещо време днес и утре "С книга на плажа" продължава и днес с богата програма и срещи с автори Грозни сцени на плажа в Слънчев бряг: Спасители и летовници се млатиха И днес опасна жега в 16 области До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Хотелиер и туристи в спорт за нов плаж в Несебър
Тагове
плаж горещини
Коментари

Още от последните новини