Хотелиер и туристи в спорт за нов плаж в Несебър

Хотелиер и туристи в спорт за нов плаж в Несебър - E-Burgas.com

Туристи и хотелиер влязоха в спор за нов плаж в Несебър, показа репортаж на NOVA. След отдръпването на морето – се е обособила нова малка девствена ивица, на която обаче веднага са били поставени чадъри и шезлонги. Клип в социалните мрежи показа как работници поставят плажните принадлежности в сряда следобед. Последва реакция на общината, която обяви, че ще ги премахне.

„Наблюдаваме едно престъпно самоуправство. Тук реално плаж няма. За него няма как да има концесия. Това е един динамичен плаж, който морето дава и взима през няколко години. Поради тази причина – той е обичан от гости и местни жители, защото е див и е празен. В сряда обаче – собственикът на близкия хотел, постави чадъри и шезлонги, които надписа, че са дарение от неговия хотел. Беше обяснено, че са безплатни. Но местните жители знаем, че тези шезлонги ще започнат да се запазват с хавлии за гости на хотела, както вече се случва, и той ще се превърне в частен”, разказа един от недоволните местни жители.

„Причината да поставим тези шезлонги и чадъри беше с цел да увеличим комфорта на плажуващите. Те са безплатни за всички. Предприели сме действия по уведомяването на Областна управа за поставяне на съответните съоръжения за безвъзмездно и безплатно ползване”, заяви хотелиерът Марио Дачев.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
несебър плаж
Коментари

Още от последните новини