Последен горещ ден, от неделя дъждове

Последен горещ ден, от неделя дъждове - E-Burgas.com

В събота ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над западните райони ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, предаде БГНЕС.

По-значителни валежи, придружени с гръмотевични бури ще има през нощта срещу неделя. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 32°. Обявен е жълт код за високи температури в 16 области на страната, където термометрите ще показват между 35 и 37 градуса.

В неделя се очакват значителни валежи и гръмотевични бури, предимно над Западна България, където и температурите ще се понижат.


 

Свързани статии
Слънчево време край морето и днес И днес необичайно горещо време за сезона По-високи температури днес, по морето остава слънчево Опасно горещо време днес и утре Опасно високи температури днес, утре още по-високи И днес опасна жега в 16 области До 31 градуса по плажовете днес Жега и днес, температури до 39 градуса Жега ни чака и в неделя, на места температурите ще надхвърлят 40 градуса Над 40 градуса ще показва термометъра през уикенда
Тагове
горещини жега слънце
Коментари

Още от последните новини