Близо 300 тона боклук събрани в област Бургас за "Да изчистим България заедно"

Близо 300 тона боклук събрани в област Бургас за

За поредна година експертите на РИОСВ – Бургас се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно” на 17 септември, на която Министерството на околната среда и водите е основен партньор.

РИОСВ-Бургас съвместно с Регионална лаборатория - Бургас към Изпълнителна агенция по околна среда и води, Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна - филиал Бургас и Община Средец се включиха в инициативата, като бяха почистени два участъка: район около река Средецка в община Средец и плаж „Корал“ в община Царево.

Събраните количества отпадък от 294 325 кг от 13-те общини в териториалния обхват на РИОСВ – Бургас бяха извозени на Регионално депо „Братово запад“, Регионално депо „Созопол - Равадиново“ и Регионално депо Малко Търново.

В рамките на кампанията общините бяха освободени от дължимите отчисления и обезпечения по Закона за управление на отпадъците за количествата депонирани отпадъци.

Свързани статии
Нова инсталация за биоразградими отпадъци в Бургас Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие Само електрически автомобили в ЕС след 2035 г. - постижима или непостижима цел?
Тагове
екология отпадъци
Коментари

Още от последните новини