Обществено обсъждане за управление на отпадъците организират в Бургас

Обществено обсъждане за управление на отпадъците организират в Бургас - E-Burgas.com

Във връзка с чл.52, ал.1 от Закона за управление на отпадъците, за разработване на Програма за управление на отпадъците на територията на община Бургас за периода 2021 - 2028 г. и в съответствие с Наредбата за организиране и провеждане на обществени обсъждания, отправяме покана към жителите на общината, представители на бизнеса, НПО и всички заинтересовани страни – за участие в обществено обсъждане на проекта на Програмата, което ще се проведе на 19 септември 2022 г., от 17:00 часа, в залата на Общински съвет - гр. Бургас в Културен дом НХК.

Целта на обсъждането е да бъде взето под внимание мнението на максимално широк кръг от заинтересовани страни при изготвяне на окончателния вариант на Програматa за управление на отпадъците. Становища и предложения по проекта могат да се правят по време на общественото обсъждане, до изчерпване на всички въпроси.

Всички бургазлии, които нямат възможност да присъстват лично, могат да разгледат качените материали в страницата на Общината: Програми | Община Бургас (burgas.bg) и да изпратят своите препоръки и мнения до 16 септември 2022 г. на ел. поща: [email protected].

Всички документи, свързани с разработването на Програма за управление на отпадъците на територията на община Бургас 2021 - 2028 г., са публикувани в сайта на Община Бургас, секция Околна среда/Програми/Проект на Програма за управление на отпадъците на територията на Община Бургас 2021 - 2028 г.: Програми | Община Бургас (burgas.bg).

Свързани статии
Нова инсталация за биоразградими отпадъци в Бургас Канят поморийци на обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг Близо 300 тона боклук събрани в област Бургас за "Да изчистим България заедно" В Созопол канят гражданите на публично обсъждане на бюджета Община Поморие обсъжда с гражданите необходимостта от поемане дългосрочен дълг Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината Роботи ловят плаващи отпадъци в три бургаски пристанища Поставят контейнери за строителни отпадъци на няколко места в Созопол Обществено обсъждане за новия бюджет на община Бургас Община Бургас отново предупреждава: До 5000 лв. глоба за замърсяване на градската среда!
Тагове
обсъждане отпадъци
Коментари

Още от последните новини