Обществено обсъждане за управление на отпадъците организират в Бургас

Обществено обсъждане за управление на отпадъците организират в Бургас - E-Burgas.com

Във връзка с чл.52, ал.1 от Закона за управление на отпадъците, за разработване на Програма за управление на отпадъците на територията на община Бургас за периода 2021 - 2028 г. и в съответствие с Наредбата за организиране и провеждане на обществени обсъждания, отправяме покана към жителите на общината, представители на бизнеса, НПО и всички заинтересовани страни – за участие в обществено обсъждане на проекта на Програмата, което ще се проведе на 19 септември 2022 г., от 17:00 часа, в залата на Общински съвет - гр. Бургас в Културен дом НХК.

Целта на обсъждането е да бъде взето под внимание мнението на максимално широк кръг от заинтересовани страни при изготвяне на окончателния вариант на Програматa за управление на отпадъците. Становища и предложения по проекта могат да се правят по време на общественото обсъждане, до изчерпване на всички въпроси.

Всички бургазлии, които нямат възможност да присъстват лично, могат да разгледат качените материали в страницата на Общината: Програми | Община Бургас (burgas.bg) и да изпратят своите препоръки и мнения до 16 септември 2022 г. на ел. поща: [email protected]

Всички документи, свързани с разработването на Програма за управление на отпадъците на територията на община Бургас 2021 - 2028 г., са публикувани в сайта на Община Бургас, секция Околна среда/Програми/Проект на Програма за управление на отпадъците на територията на Община Бургас 2021 - 2028 г.: Програми | Община Бургас (burgas.bg).

Свързани статии
Близо 300 тона боклук събрани в област Бургас за "Да изчистим България заедно" В Созопол канят гражданите на публично обсъждане на бюджета Община Поморие обсъжда с гражданите необходимостта от поемане дългосрочен дълг Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината Роботи ловят плаващи отпадъци в три бургаски пристанища Поставят контейнери за строителни отпадъци на няколко места в Созопол Обществено обсъждане за новия бюджет на община Бургас Община Бургас отново предупреждава: До 5000 лв. глоба за замърсяване на градската среда! Обществено обсъждане за дългосрочно развитие на Бургас организират през септември Бургас домакин на семинар за намаляване на морски отпадъци
Тагове
обсъждане отпадъци
Коментари

Още от последните новини