Бургас домакин на семинар за намаляване на морски отпадъци

Бургас домакин на семинар за намаляване на морски отпадъци - E-Burgas.com

Черноморска мрежа на НПО, в партньорство с Черноморски център за екологична информация и образование – клон Бургас и Народно читалище "Фар 1946" – Бургас, имат удоволствието да ви поканят на регионален обучителен семинар по проект „Повишаване на обществената осведоменост и намаляване на морските отпадъци за защита на черноморската екосистема“ (LitOUTer), подкрепен от Съвместната оперативна програма „Черноморски басейн 2014 – 2020“.

Той способства за подобряване на информираността и съвместните действия в четири черноморски страни за редуциране на отпадъците. Проектът насърчава сътрудничеството между съседните държави за повишаване на обществената ангажираност, подобрен международен обмен на информация и използване на иновативни методи за включване на различни целеви групи. Водещ партньор е Черноморският технически университет, факултет „Морски науки“, от Трабзон, Турция. Българските участници в проекта са Черноморска мрежа на НПО и Институтът по океанология към БАН.

Останалите партньори са Международният център за бизнес и икономическо развитие от Грузия, неправителствената организация „Маре Нострум“ и Институтът за морски изследвания и развитие „Григоре Антипа“ от Румъния.

Семинарът „Заинтересовани страни от партньорските черноморски държави споделят методи и добри практики за работа по проблема с морските отпадъци и тяхното въздействие върху околната среда“ ще включва обучение, дискусии и практическа работа. В него ще участват представители на партньорите, ключови заинтересовани страни и експерти от държавни институции, местни власти, агенции по околната среда, морски и пристанищни администрации, морски и туристически бизнеси, преподаватели, младежи, активисти от НПО, медии и представители на широката общественост.

Семинарът ще се проведе на 17 и 18 август 2021 г. (вторник и сряда) в Бургас.

Можете да потвърдете участие с информация за Вас и Ваши контакти на [email protected], или на моб. +359 (0) 886 314 515 до 11.08.2021 г.

Свързани статии
Експерт: Мъртво течение по морето, опасното явление е до понеделник Дълги опашки на Калотина при влизане у нас Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Българите пътуват масово към Гърция на море Звезден музикален рецитал очаква публиката на "Бургас и морето" Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето Задържаха софийски каналджия със седем сирийци край Черноморец (Снимки) Над 17 хил. ученици и учители отиват на безплатно море От понеделник пускат в продажба билети за "Бургас и морето" Спасител-ветеран: За безоблачна почивка е най-важна дисциплината на плажуващите
Тагове
море отпадъци замърсяване
Коментари

Още от последните новини