Жега ни чака и в неделя, на места температурите ще надхвърлят 40 градуса

Жега ни чака и в неделя, на места температурите ще надхвърлят 40 градуса - E-Burgas.com
trafficnews.bg

Изключително горещо остава времето и в неделния ден, сочи прогнозата на НИМХ, представена от сайта Dnes.bg.

През нощта ще бъде ясно, а утре преди обяд - слънчево и почти тихо. След обяд ще е горещо с максимални температури между 35° и 40°, на места в западните и централните райони на Дунавската равнина и по-високи.

Ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места в Западна България ще превали краткотрайно. По-късно през деня със слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър температурите слабо ще се понижат.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28° - 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места в масивите от Западна България ще превали краткотрайно. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 21°.

През нощта срещу понеделник изолирани краткотрайни валежи ще има и в Източна България. В понеделник времето ще бъде предимно слънчево, купеста, а след обяд и купесто-дъждовна облачност ще се развие над източните и планинските райони, на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по Черноморието  - умерен от изток.

Температурите ще се понижат, максималните ще са между 31° и 36°.


 

Свързани статии
Последен горещ ден, от неделя дъждове Опасно горещо време днес и утре Опасно високи температури днес, утре още по-високи И днес опасна жега в 16 области Жега и днес, температури до 39 градуса Над 40 градуса ще показва термометъра през уикенда Жегата идва, 39 градуса до края на юли Жега и температури до 37 градуса днес Започна кампанията за превенция на слънчевите изгарания (Снимки) Жега и днес в цялата страна, по морето до 29 градуса
Тагове
жега
Коментари

Още от последните новини