Започна кампанията за превенция на слънчевите изгарания (Снимки)

Започна кампанията за превенция на слънчевите изгарания (Снимки) - E-Burgas.com

От днес, 7 юли, започна третата общинска здравно-информационна кампания за превенция на слънчевите изгаряния „Слънце, здравей!“. Тази година кампанията е с фокус – промотиране слънцезащитата сред различни възрастови групи.

Децата от лятната общинска занималня също се включиха в специално обособената зона с арт ателиета в района на Моста, която е предвидена за малчуганите. Там се проведоха безплатни консултации относно дерматологичните грижи през летния сезон, придружени със забавни игри за малките граждани на Бургас.

Кампанията, която се организира от Община Бургас, съвместно с партньорски организации, ще продължи на различни информационни точки и през следващите летни дни.

Експертите призовават хората да се забавляват под слънцето, но с отговорност към себе си и да не забравят да ползват фотозащитен крем, да носят слънчеви очила, шапки и дрехи, изработени от естествени тъкани и светъл цвят и да прекарват времето от 12.00 до 16.00 часа на закрито или сенчесто място с приемане на достатъчно количество вода.

Галерия
Свързани статии
Последен горещ ден, от неделя дъждове Опасно горещо време днес и утре Опасно високи температури днес, утре още по-високи Инспектираха плаж "Къмпинг Китен" след пожара, откриха множество нарушения (Снимки) И днес опасна жега в 16 области Жега и днес, температури до 39 градуса Жега ни чака и в неделя, на места температурите ще надхвърлят 40 градуса Над 40 градуса ще показва термометъра през уикенда Жегата идва, 39 градуса до края на юли Жега и температури до 37 градуса днес
Тагове
изгаряния силно слънце жега пек
Коментари

Още от последните новини