Опасно високи температури днес, утре още по-високи

Опасно високи температури днес, утре още по-високи - E-Burgas.com

Днес ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, главно в североизточните райони, ще превали и прегърми, съобщава БНТ. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 33 и 38 градуса, в София около 33°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Преди обяд вятърът ще е слаб от север, а след обяд ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър.

В петък ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 34 и 39 градуса. През почивните дни със северозападен вятър ще прониква хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места от запад на изток ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

По-голяма е вероятността за интензивни явления по-късно през деня в събота в Западна, а през нощта срещу неделя и в Централна България. Температурите ще се понижават и в неделя максималните ще са от 24°-25° в западните райони до 32°-33° на изток. В неделя северозападният вятър ще се усили.

Свързани статии
Последен горещ ден, от неделя дъждове Опасно горещо време днес и утре И днес опасна жега в 16 области Жега и днес, температури до 39 градуса Жега ни чака и в неделя, на места температурите ще надхвърлят 40 градуса Над 40 градуса ще показва термометъра през уикенда Жегата идва, 39 градуса до края на юли Жега и температури до 37 градуса днес Започна кампанията за превенция на слънчевите изгарания (Снимки) Жега и днес в цялата страна, по морето до 29 градуса
Тагове
жега температури
Коментари

Още от последните новини