Жега и днес, температури до 39 градуса

Жега и днес, температури до 39 градуса - E-Burgas.com

Днес ще бъде слънчево. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, само по Черноморието ще духа умерен югоизточен вятър. Код жълто за опасно горещо време е в сила в почти цялата страна. Максималните температури ще са между 34° и 39°, сочи прогнозата на БНТ.

И по Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините също ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. По билата ще духа до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 17°.

В сряда ще бъде още по-горещо , но във вечерните часове и през нощта срещу четвъртък на места в Западна България ще превали и прегърми, по-интензивно в северозападните райони. В четвъртък максималните температури слабо ще се понижат, а валежи и гръмотевици ще има на повече места в страната, с изключение на Източна България. В петък и събота ще е слънчево и все по-горещо.

Свързани статии
Последен горещ ден, от неделя дъждове Опасно горещо време днес и утре Опасно високи температури днес, утре още по-високи И днес опасна жега в 16 области Жега ни чака и в неделя, на места температурите ще надхвърлят 40 градуса Над 40 градуса ще показва термометъра през уикенда Жегата идва, 39 градуса до края на юли Жега и температури до 37 градуса днес Започна кампанията за превенция на слънчевите изгарания (Снимки) Жега и днес в цялата страна, по морето до 29 градуса
Тагове
жега
Коментари

Още от последните новини