Над 40 градуса ще показва термометъра през уикенда

Над 40 градуса ще показва термометъра през уикенда - E-Burgas.com

Минималните температури в страната ще са от 16 до 21 градуса, в района на Сандански 22, а по Черноморското крайбрежие до 20. През деня ще бъде слънчево. Купести облаци ще има по поречието на Дунав и над Добруджа. Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток със скорост до 20 км/ч.

По високите части на планините ще духат засилени ветрове от север-северозапад със скорост до 60 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 33 до 38 градуса, в района на Плевен и Сандански до 39, 40 а по Черноморието 30-31 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток със скорост до 35 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 27-29 градуса. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие и до 26-27 градуса по южното. Вълнението по Северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 2,5 м, по южното крайбрежие с височина на вълните до 2 м.

Над планините следобед ще има купеста облачност, но без валежи. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде умерен от север-северозапад със скорост до 40 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина ще бъдат около 15-16 градуса, а на 1500 м до 24-25 градуса.

В събота и в неделя показанията на термометрите у нас ще бъдат най-високи с температури в населените места от 37 до 44 градуса. Разхладителни превалявания се очакват в Западна Стара планина и над Пирин.

В понеделник и във вторник ще се задържи горещо. Летни валежи се очакват в сряда и в четвъртък, като по Черноморското ни крайбрежие ще бъде недосегаемо за преваляванията.

 

Свързани статии
Последен горещ ден, от неделя дъждове Опасно горещо време днес и утре Опасно високи температури днес, утре още по-високи И днес опасна жега в 16 области Жега и днес, температури до 39 градуса Жега ни чака и в неделя, на места температурите ще надхвърлят 40 градуса Жегата идва, 39 градуса до края на юли Жега и температури до 37 градуса днес Започна кампанията за превенция на слънчевите изгарания (Снимки) Жега и днес в цялата страна, по морето до 29 градуса
Тагове
жега
Коментари

Още от последните новини