ИАРА отново налази бракониерите на Вая

ИАРА отново налази бракониерите на Вая - E-Burgas.com

През последните дни служители на сектор „РК“ Бургас към отдел РК Черно море извършиха няколко планирани проверки по вода и по бреговете на езеро Вая, съобщават от ИАРА.

От водите на язовира са извадени общо 600 м. мрежи и са освободени екземпляри риби от вида шаран и кефал. Наблюденията за спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс продължават.

ИАРА призовава гражданите, забелязали нередности или със съмнения за извършване на нерегламентиран риболов да сигнализират на телефон 112.

Свързани статии
Четвърт тон бракониерска риба подсилва кухнята на социалния патронаж в Камено Извадиха над километър бракониерски мрежи от Мандра, рибата отива в зоопарка в Айтос (Снимки) Орнитолози и доброволци преброиха 298 къдроглави пеликани в Бургас (Снимки) Доброволци и администрация чистиха бреговете около Бургас от боклуци (Снимки) Иззеха лодка и мрежи на бракониери от водоем в Руенско Добър старт на сезона за подводните риболовци в Несебър (Снимки) Граждани и институции чистиха Вая и Атанасовското езеро ИАРА с масирани проверки във водоемите в Бургаско Спипаха бракониерски мрежи с калкан във Варненско Конфискуваха 200 кг риба, уловена незаконно в Бургаско
Тагове
ИАРА бракониери вая риболов
Коментари

Още от последните новини