Валентин Люцканов загря за водите на Тунис с нови успехи у нас

Валентин Люцканов загря за водите на Тунис с нови успехи у нас - E-Burgas.com

Валентин Люцканов от СКПР “Черноморец“ зае второ място на турнира за купа „Генчо Павлов“. Той се проведе в акваторията на град Приморско. Организатор беше бургаският клуб по подводен риболов с подкрепата на Община Бургас.

С минута мълчание и венец във водите на Черно море в памет на дългогодишния председател на СКПР “Черноморец“ Петър Втухов стартира турнира за купа „Генчо Павлов“.

Люцканов, който е седемкратен републикански шампион събра 18 680 точки, се класира втори. След бургазлията се нареди Анастас Бъчваров от клуб „Мерлин“ - Приморско. С 24 000 точки първенец стана Веселин Томов от „Несебър“.

Преди това, три състезания от веригата турнири за купа България преминаха успешно за харпунистите от „Черноморец“. За купа „Димитър Минев“ в Созопол, трето място зае Валентин Люцканов, а на турнира в Несебър е втори. Преди по-малко от месец в акваторията на Приморско Люцканов стана носител на купа „Урдовиза“.

Сега предстои финалният старт от веригата турнири за купа България. Той е във Варна на 17 септември. Дотук челната тройка е окупирана от Анастас Бъчваров, Валентин Люцканов и Мирослав Илчев.

Най-голямото предизвикателство пред националния отбор на България по подводен риболов с капитан Вальо Люцканов предстои. Нашите ще представляват страната ни на Евро-Африканския шампионат от 7 до 10 септември. Турнирът за купа „Генчо Павлов“ послужи като генерална репетиция на най-добрите ни харпунисти за участието им в Тунис.

Състезателната година ще приключи с Държавното първенство, което ще се проведе от 22 до 25 септември в акваторията на Приморско.

Текст: Велизар Маджаров

Свързани статии
Рекорден брой харпунджии се събраха на турнир в Несебър Точният харпун на Вальо Люцканов донесе в Бургас купата от Шабла Валентин Люцканов продължава хегемонията си в подводния риболов Капитанът на националния по подводен риболов грабна среброто в Китен Извадиха 48 капана на бракониери от акваторията на пристанище Бургас Наглост! Ето поредните бракониерски набези на Мандра (Снимки) Добър старт на сезона за подводните риболовци в Несебър (Снимки) ИАРА отново налази бракониерите на Вая
Тагове
валентин люцканов риболов
Коментари

Още от последните новини