И надзирателите в затворите излизат на протест, искат по-високи заплати

И надзирателите в затворите излизат на протест, искат по-високи заплати - E-Burgas.com

Надзирателите на затворите в страната излизат на протест. Това стана ясно след обявяването на демонстрации и на полицаи, и на пожарникари. Служители на библиотеки, музеи и галерии също изразяват недоволството си от настоящия бюджет и ниското заплащане в бранша.

На извънредно заседание на Синдиката на служителите в затворите вчера е решено, че те се присъединяват към исканията на работещите в системата на МВР. Това потвърди пред NOVA членът на синдиката Ясен Тодоров.

По думите му заплатата на един новоназначен служител в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" е 1200 лв. Тодоров заяви, че от бранша искат увеличение, предвид нарасналата инфлация в страната.

От правосъдното министерство, което е принципал на службата, засега казват, че не се предвижда никакво увеличение.

 

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
надзиратели протест
Коментари

Още от последните новини