Христо Иванов: Вчера стана ясно, че Пеевски управлява МВР

Христо Иванов: Вчера стана ясно, че Пеевски управлява МВР - E-Burgas.com

"Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законен протест" заяви съпредседателят на „Демократична България

Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законен протест. Това заяви пред bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Той съзря в недопускането им до плажа в парк „Росенец“ план за създаване на етническо напрежение.

„Това беше план, този план е на Делян Пеевски и вчера ясно се видя, че той управлява министерството“, допълни Иванов. Заедно със заместник-председателя Иво Мирчев, те обясниха, че са имали абсолютно всички разрешителни за провеждането на протеста.„Освен това предния ден се свързахме с всички полицейски началници в Бургас, викаха ни: „Спокойно, момчета, всичко е спокойно“. Кметът на Бургас също каза, че всичко е наред. Полицията ни излъга, по пътя изпреварихме 50 автобуса на ДПС“, обяви в студиото Мирчев, който за кратко вчера беше дори арестуван от полицията.

„Действията на полицията бяха абсолютно излишни, имаше път, по който да се стигне без сблъсък с ДПС. Всички видяха, че когато нашите съмишленици стигнаха там нямаше конфронтация. Хората пяха заедно „Мила Родино“ и това не е знак, че ние сме се прегърнали с ДПС, просто хората искат край на тази корупция и този модел в страната. Виждаме невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР“, категоричен бе Христо Иванов. Като доказателство за думите си той посочи факта, че Борисов поиска оставката на директора на полицията, но след като той я е депозирал, вътрешният министър Младен Маринов не я е приел.

Свързани статии
Кметът на Бургас Димитър Николов и активът на ГЕРБ протестираха на Алепу (Видео)Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести Десетки доброволци запретнаха ръкави в чистене на РосенецГЕРБ изпревари ДБ за комисията "Росенец"Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плажД-р Симидчиев от "Демократична България" няма да се кандитаира за премиерПротест в Бургас заради блудство с малолетенЕлекторатът на "Демократична България" отново с най-висок образователен статусДПС дръпна на "Демократична България" в борбата за втори мандат от БургасВърховният съд отказа да спре вписването на "Росенец" като плаж
Тагове
Демократична България Христо Иванов Росенец протест
Коментари

Още от последните новини