Граждани се стягат и за масово плажуване край подпорната стена на Алепу

Граждани се стягат и за масово плажуване край подпорната стена на Алепу - E-Burgas.com

Поредна акция на родното Черноморие планират граждани. Този път мишената е горещата точка, в която се превърна Алепу само допреди няколко месеца. Става дума строежа на Шофьорския плаж, станал известен като “подпорната стена”. Готви се “Масово плажуване” в района.

Организацията е на природозащитници. Акцията е продължение на протестите в страната, които бушуват вече цял месец. В началото на разразилото се гражданско недоволство имаше и “събитие” край летните сараи на Ахмед Доган в парк “Росенец”.

“Плаж на подпорна стена Алепу за #оставка!” ще се състои точно до строежа на Шофьорския плаж, където изникна четири етажна сграда. Оказа се, че това ще бъде ял хотелски комплекс.

“Подпорната стена на Алепу се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни”, заяви пред БНР-Бургас организаторът на протеста Кремена Ватева.

До подпорната стена ще бъде струпана грамада от камъни и надпис „Оставка“. Инициативата е подкрепена от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“, Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“, Фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

Свързани статии
Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Пиян англичанин нападна с нож жена си в Сарафово и опита да се самоубие Започва събарянето на скандалния строеж на "Алепу", оставят само подпорната част Стойко Танков върна за ново разглеждане скандално гласуване на Общинския съвет Наградиха бургаски прокурори по казуса "Алепу" ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно Скандал в Съдиево завърши с нож в корема и арести Спират строежа на хотел над "Бутамята" Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре ВАП: Разрешението на строежа на Алепу е нищожно
Тагове
алепу строеж скандал
Коментари

Още от последните новини