Граждани се стягат и за масово плажуване край подпорната стена на Алепу

Граждани се стягат и за масово плажуване край подпорната стена на Алепу - E-Burgas.com

Поредна акция на родното Черноморие планират граждани. Този път мишената е горещата точка, в която се превърна Алепу само допреди няколко месеца. Става дума строежа на Шофьорския плаж, станал известен като “подпорната стена”. Готви се “Масово плажуване” в района.

Организацията е на природозащитници. Акцията е продължение на протестите в страната, които бушуват вече цял месец. В началото на разразилото се гражданско недоволство имаше и “събитие” край летните сараи на Ахмед Доган в парк “Росенец”.

“Плаж на подпорна стена Алепу за #оставка!” ще се състои точно до строежа на Шофьорския плаж, където изникна четири етажна сграда. Оказа се, че това ще бъде ял хотелски комплекс.

“Подпорната стена на Алепу се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни”, заяви пред БНР-Бургас организаторът на протеста Кремена Ватева.

До подпорната стена ще бъде струпана грамада от камъни и надпис „Оставка“. Инициативата е подкрепена от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“, Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“, Фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

Свързани статии
И Цанко Цанков зове за оставки: Време е българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора Официално: "Подпорната стена" на Алепу е незаконна Прокуратурата натиска Ревизоро за проверки на скандалните строежи в Синеморец, чака резултати Изслушват Гешев днес, една от темите в доклада му е строителството по Черноморието Нови нарушения в разрешението за строеж на „Алепу“ Съдът решава законна ли е "подпорната стена" на Алепу Собствениците на незаконни постройки по морето ще имат 14-дневен срок за доброволно премахване Започнаха обвиненията по казуса „Алепу“ Установиха множество нарушения в Росенец, Буджака и Обзор Протестиращи отидоха на плаж пред "подпорната стена" на Алепу
Тагове
алепу строеж скандал
Коментари

Още от последните новини