Започва събарянето на скандалния строеж на "Алепу", оставят само подпорната част

Започва събарянето на скандалния строеж на

"Алепу вилидж" заплаши, че ще съди страната в Страсбург

След дълги преговори дали строежа в "Алепу" е само "подпорна стена", стана ясно, че започва събарянето му и
възстановяване на защитената местност. ДНСК дава начало на необходимите действия, с които да възложи изготвянето на проект за екологосъобразна рекултивация на емблематичното място и за премахване на изградената стоманобетонова конструкция.

Строежът ще бъде отстранен, като ще остане единствено частта, която изпълнява укрепващи свлачището и терена функции, предава NOVA.

Проектите за възстановяване на нарушения естествен терен ще бъдат съгласувани от МОСВ. Одобрените инвестиционни проекти следва да бъдат възложени на собственика на терена за доброволно изпълнение. При отказ от негова страна се преминава към принудително изпълнение от ДНСК, като средствата се събират принудително от собственика.

Инвеститорът на "Алепу вилидж" пък се закани да съди България в Страсбург.

Законовите действия на институциите са свързани с окончателното решение на ВАС за обявяване за нищожно разрешението за строеж на Община Созопол.


 

Свързани статии
Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Наградиха бургаски прокурори по казуса "Алепу" ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно Спират строежа на хотел над "Бутамята" Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре ВАП: Разрешението на строежа на Алепу е нищожно Призрачни бетонни скелети загрозяват Черноморието, а строежите продължават Община Созопол: Преместваемите обекти на „Смокините“ са в концесията и са одобрени от държавата Антикорупционният фонд със сигнал до Комитова заради строеж на "Смокиня" Продължават проверките на Алепу
Тагове
алепу строеж
Коментари

Още от последните новини