Спират строежа на хотел над "Бутамята"

Спират строежа на хотел над

Спират строителството на хотел над плаж „Бутамята", показа bTV. Това се случи, след като бяха установени нарушения от МОСВ и ДНСК.

В средата на месец юли във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, касаеща строителство на хотел на първа линия над плаж „Бутамята" в Синеморец.

В публикацията се споменава, че построеният хотел е незаконен, тъй като на мястото е одобрен строеж на три вили. Въз основа на тази информация ВАП сезира екоминистъра и началника на ДНСК.

След извършената проверка се установява, че при издаването на разрешението за строеж липсва изискващият се административен акт по ЗООС и ЗБР за изграждане на хотел в защитена зона от екологичната мрежа „Натура 2000" - защитена зона „Странджа".

Констатирано е, че така изпълнен строежът е в нарушение на разпоредбите на Закона за устройство на територията.

Със заповед на РДНСК-Бургас са спрени всички видове строително монтажни работи на обекта, наредено е прекъсването на ел. захранване и е забранен достъпът до строежа.

 

Свързани статии
Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Започва събарянето на скандалния строеж на "Алепу", оставят само подпорната част ВАП: Разрешението на строежа на Алепу е нищожно Призрачни бетонни скелети загрозяват Черноморието, а строежите продължават Спират строителството на хотела фантом над "Бутамята" Община Созопол: Преместваемите обекти на „Смокините“ са в концесията и са одобрени от държавата Антикорупционният фонд със сигнал до Комитова заради строеж на "Смокиня" Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня Служебният екоминистър: Искам да съборя строежа на Алепу, но нямам правомощия Прокуратурата натиска Ревизоро за проверки на скандалните строежи в Синеморец, чака резултати
Тагове
Бутамята строеж
Коментари

Още от последните новини