Гордост на ПМГ донесе златен медал от олимпиада в Бургас

Гордост на ПМГ донесе златен медал от олимпиада в Бургас - E-Burgas.com

Георги Костадинов от Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас спечели златен медал от Балканската олимпиада по физика. Състезанието се проведе онлайн от 7 до 9 октомври, като виртуален домакин беше Кипър.

Останалите трима български ученици също се представиха блестящо, като спечелиха още един златен и два сребърни медала на състезанието, в което премериха сили общо 56 участници от 9 балкански и 5 гостуващи държави.

Вторият златен медал спечели Маргулан Исмолдаев от Математическата гимназия във Варна, а сребърните отличия взеха Румен Димитров от Софийска математическа гимназия и Гео Калфов от Първа частна математическа гимназия в София.

Техен ръководител на олимпиадата бе Мая Жекова от Физически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Свързани статии
Борците от Спортното с три медала от Балканиада Бургаските акробати с призови места във Варна (Снимки) Седмокласник размаха газов пистолет в училище Възпитаник на ПМГ донесе медал от международна олимпиада по астрофизика България с 9 медала от европейското по вдигане на тежести Бургазлийка спечели сребърен медал на републиканското по фехтовка Карлос Насар спечели шести медал за България 8 медала за бургаските борци на държавно първенство Обявиха финалистите в VII Областна олимпиада по информатика Две титли и шест медала за айтоските борци на международен турнир в Лозница
Тагове
медал олимпиада пмг ученик гордост
Коментари

Още от последните новини