Две титли и шест медала за айтоските борци на международен турнир в Лозница

Две титли и шест медала за айтоските борци на международен турнир в Лозница - E-Burgas.com

Само преди дни, млади борци от България, Македония, Турция и Словакия участваха в поредното издание на Международния турнир “Хюсеин Мехмедов” в Лозница. Международното състезание се провежда традиционно по повод годишнината от рождението на патрона – олимпийският шампион в тежка категория от 1956 г. Хюсеин Мехмедов.

През последните десетина години, състезателите на Спортен клуб по борба "Айтос" с президент и треньор Ружди Ахмед са редовни участници в надпреварата. И тази година предстянето им на международния тепих беше за "отличен", коментира треньорът.

От Лозница, борците ни се завърнаха с два два златни, два сребърни и два бронзови медала. В надпреварата при кадетите, шампионската титла спечели Мустафа Зюлфекер - кат. 80 кг. Втората шампионска титла за Айтос и златен медал заслужи след оспорвани битки при момчетата, Валентин Борисов - кат. +85 кг. Вицешампионската титла при децата в кат. 35 кг грабна нашето момче Александър Кандур, още един сребърен медал в кат. до 66 кг спечели Онур Мехмед.

Броя на айтоските медали умножи Аксел Ерол, който извоюва бронзов медал при момчетата. И при юношите Айтос получи медал - спечели го Джелил Хамди, в кат. до 52 кг.

"Народен приятел"

Свързани статии
В Айтос отново организират младежки велопоход Млад талант ще защитава честта на бургаската борба в Баку 8 медала за бургаските борци на държавно първенство Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход Шампионска купа и куп медали за бургаската борба 10 от 10 за айтоската танцова школа "Тиара" в Сандански (Снимки) И Айтос започва битката с комарите В Айтос гласуват бюджета на 19 април За първи път Бургас ще има представителка на Европейското по борба за жени в Будапеща
Тагове
айтос борба медали
Коментари

Още от последните новини