8 медала за бургаските борци на държавно първенство

8 медала за бургаските борци на държавно първенство - E-Burgas.com

Общо 8 медала от Държавното лично-отборно първенство за момчета до 15 години спечелиха представителите на трите бургаски клуба по борба. Отличията са три сребърни и 5 бронзови. Шампионатът се проведе в Търговище.

Клуб „Бургас“ е с 4 медала. Вицешампиони станаха Иван Иванов в кат. 75 кг и Жуан Пол Кръстев над 85 кг. Бронзов медалист е Христо Иванов при 57-килограмовите. Техен треньор е Николай Дачев. Йордан Атанасов от клуб „Бургас“, с треньор Николай Милков също заслужи бронзово отличие в кат. 68 кг в свободния стил.

За клуб „Черноморец – св. борба“ сребро взе Кристиян Демирев до 38 кг, а бронз грабна Захари Миков до 44 кг. Техен треньор е Мариан Тодоров. Клуб „Черноморец - кл. борба“, с треньор Златомир Стоянов завоюва два бронзови медала. Спечелиха ги Тончо Петков в кат. 41 кг и Кристиян Вълчев до 85 кг.

Осемтте медалисти са възпитаници на бургаското Спортно училище „Юрий Гагарин“. На шампионата в Търговище участваха 179 борци от 27 клуба в класическия стил и 249 състезатели от 45 клуба в свободния стил.

Текст: Велизар Маджаров

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Борците от Спортното с три медала от Балканиада Бургаските акробати с призови места във Варна (Снимки) България с 9 медала от европейското по вдигане на тежести Млад талант ще защитава честта на бургаската борба в Баку Шампионска купа и куп медали за бургаската борба Две титли и шест медала за айтоските борци на международен турнир в Лозница За първи път Бургас ще има представителка на Европейското по борба за жени в Будапеща Отлично представяне на бургаските състезатели по таекуондо (Снимки)
Тагове
борба медали
Коментари

Още от последните новини