Борците от Спортното с три медала от Балканиада

Борците от Спортното с три медала от Балканиада  - E-Burgas.com

3 медала за България от Балканиадата в Румъния спечелиха бургаски борци.

Шампионатът в Букурещ беше за момичета, момчета, кадети и кадетки до 15 и до 17 години.

Сребърни отличия завоюваха Ергюн Шукри в категория 55 килограма в свободния стил и Андрей Атанасов в категория 80 килограма при класиците.

Бронзов медал заслужи Ердал Галип в категория 65 килограма в свободния стил. Тримата са възпитаници на Спортното училище "Юрий Гагарин". Те се бориха във възрастовата група кадети до 17 години.

Личен треньор на Ергюн Шукри и Ердал Галип в "Черноморец св. борба" е Илиян Стефанов, а на Андрей Атанасов личен треньор в "Черноморец кл. борба" е Златомир Стоянов.

Младите борци на България завоюваха общо 11 златни, 12 сребърни и 12 бронзови медала на Балканиадата в Букурещ.

Старши треньор на националния ни отбор за кадети е бургаският специалист Николай Дачев.

На първенството в Румъния на тепиха се качиха борци от 9 държави - Румъния, Хърватия, Гърция, Косово, Молдова, Северна Македония, Словакия, Сърбия и България.

Текст: Велизар Маджаров

Снимки: Сайт на БФБорба

Свързани статии
Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Бургаските акробати с призови места във Варна (Снимки) България с 9 медала от европейското по вдигане на тежести 8 медала за бургаските борци на държавно първенство Две титли и шест медала за айтоските борци на международен турнир в Лозница Отлично представяне на бургаските състезатели по таекуондо (Снимки) Айтозлия спечели два сребърни и бронзов медал от световното по силов трибой в Белгия Седем златни медала по спортни танци завоюваха бургазлии "Акулите" донесоха 11 медала в Бургас, обраха овациите в Сандански (Снимки) Огнеборци са спасили 50 хил. декара от пожари през 2020
Тагове
борци медали балканиада
Коментари

Още от последните новини