Бургазлийка спечели сребърен медал на републиканското по фехтовка

Бургазлийка спечели сребърен медал на републиканското по фехтовка  - E-Burgas.com

Младата състезателна на „Корсар“ (18 години) спечели сребърен медал на Държавното първенство по фехтовка за мъже и жени, провело се от 01.07 до 03.07.2022 г. в Пловдив.

Кристина излезе от групите без загуба, което ѝ отреди първа позиция в елиминационния кръг и директно класиране в осмицата. Там тя последователно победи Симона Недялкова и Белослава Иванова. На финала бургаската състезателка се изправи срещу една от най-титулуваните български националки Йоана Илиева и въпреки сърцатата си игра отстъпи в двубоя.

При мъжете Георги Златаров и Ивайло Александров отстъпиха в мачовете за влизане в челната осмица и съответно завършиха на 9-то и 13-то място в крайното класиране от 32-ма състезатели.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
фехтовка медал спорт
Коментари

Още от последните новини