Ето как Поморие отбеляза Богоявление (Видео)

Ето как Поморие отбеляза Богоявление (Видео) - E-Burgas.com

Тази година, поради епидемичната обстановка, празникът в Поморие бе отбелязан без традиционното литийно шествие до морето, но традицията бе спазена със символичното хвърляне и спасяване на Светия кръст в църковния купел, пред храм „Свето Рождество Богородично“. Ритуалът, в който участваха петима мъже от Поморие, бе извършен от отец Борис, който отслужи и празнична Света литургия в храма, под съпровода на Дамски хор „Благовестие“, с диригент Йорданка Туджарова.

„Макар и по различен начин, традицията за днешния празник ще бъде спазена. Да не забравяме ситуацията, в която сме поставени и че мъдрите решения, които се взeмат днес, са за да се запази здравето на хората. Този празник и този град ще ги има и занапред, но най-важно е да съхраним хората в него“, каза отец Борис, който поздрави присъстващите и пожела здраве и късмет на всички именици.

На събитието присъстваха кметът на Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов.

 

Галерия
Свързани статии
Приеха Поморие в международна мрежа за регионални политики Четири общини в Бургаско ще получат до 600 хил. лв. за улично осветление18-годишният Иван Гайтанов спаси кръста в Бургас (снимки) НА ЖИВО: Гледайте ритуала по спасяването на кръста в Бургас И Поморие отмени хвърлянето на кръстаВ Созопол няма да хвърлят кръста в морето заради пандемиятаУченици от Поморие спретнаха трогателен видеопоздравЕто как Поморие помогна на 71 бедни семействаГрадският траснпорт в Поморие с нови промени от утреФилм за Поморие спечели награда от Министерството на туризма
Тагове
поморие кръст
Коментари

Още от последните новини