Ето как Поморие отбеляза Богоявление (Видео)

Ето как Поморие отбеляза Богоявление (Видео) - E-Burgas.com

Тази година, поради епидемичната обстановка, празникът в Поморие бе отбелязан без традиционното литийно шествие до морето, но традицията бе спазена със символичното хвърляне и спасяване на Светия кръст в църковния купел, пред храм „Свето Рождество Богородично“. Ритуалът, в който участваха петима мъже от Поморие, бе извършен от отец Борис, който отслужи и празнична Света литургия в храма, под съпровода на Дамски хор „Благовестие“, с диригент Йорданка Туджарова.

„Макар и по различен начин, традицията за днешния празник ще бъде спазена. Да не забравяме ситуацията, в която сме поставени и че мъдрите решения, които се взeмат днес, са за да се запази здравето на хората. Този празник и този град ще ги има и занапред, но най-важно е да съхраним хората в него“, каза отец Борис, който поздрави присъстващите и пожела здраве и късмет на всички именици.

На събитието присъстваха кметът на Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов.

 

Галерия
Свързани статии
В Поморие гласуваха бюджет от 33 млн.лв., ето какво очаква местните Подменят уличното осветление в Поморийско Поморие няма да вдига данъците през 2021 Непълнолетни пребиха ученик в покрайнините на поморийско село Зелена светлина за изграждане на многофункционален спортен комплекс в Поморие Бургаски депутат показа в парламента качеството на новия път край Поморие (Снимки) Община Поморие предостави техника на местната болница В Поморие приеха декларация против изграждането на мидена ферма в района Опесъчават пътищата около Поморие, няма непроходими участъци в общината Рибарите в Поморие въстанаха срещу проект за мидена ферма
Тагове
поморие кръст
Коментари

Още от последните новини