Ето как Поморие отбеляза Богоявление (Видео)

Ето как Поморие отбеляза Богоявление (Видео) - E-Burgas.com

Тази година, поради епидемичната обстановка, празникът в Поморие бе отбелязан без традиционното литийно шествие до морето, но традицията бе спазена със символичното хвърляне и спасяване на Светия кръст в църковния купел, пред храм „Свето Рождество Богородично“. Ритуалът, в който участваха петима мъже от Поморие, бе извършен от отец Борис, който отслужи и празнична Света литургия в храма, под съпровода на Дамски хор „Благовестие“, с диригент Йорданка Туджарова.

„Макар и по различен начин, традицията за днешния празник ще бъде спазена. Да не забравяме ситуацията, в която сме поставени и че мъдрите решения, които се взeмат днес, са за да се запази здравето на хората. Този празник и този град ще ги има и занапред, но най-важно е да съхраним хората в него“, каза отец Борис, който поздрави присъстващите и пожела здраве и късмет на всички именици.

На събитието присъстваха кметът на Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов.

 

Галерия
Свързани статии
Народни методи за намаляване на болките в кръста Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" 17-годишен спортист от Руската гимназия спаси кръста в Бургас (Снимки) Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива
Тагове
поморие кръст
Коментари

Още от последните новини